Zöld Dunakeszi

2020.09.14

Tóth Eszter, Dunakeszi főkertésze is esélyes az Év tájépítésze címre - Szavazzon Ön is!

A közönség is megválaszthatja kedvencét a 2020-as Év Tájépítésze-díjon. Az öt jelölt között városunk főkertésze, Tóth Eszter neve is szerepel.

A szavazáshoz a jelöltek által beadott pályázati anyagok adnak segítséget. Tóth Eszter Egy tájépítész főkertészként című pályázati anyaga a Dunakeszi főkertészeként végzett munkájáról ad tájékoztatást.

Tóth Eszterre IDE KATTINTVA szavazhat.

A közönségszavazáshoz regisztráció szükséges, amely körülbelül 20 másodpercet vesz igénybe. Nevet, e-mail címet és egy, az oldal által generált kódot kell megadni. (Gyakorlati tanács: fogadjuk el a program által javasolt kódot, hiszen túl sokszor nem járunk majd ezen az oldalon, de ha valakinek van saját, kedvenc kódja, akkor az is megadható.) Az előbbi lépések megtétele után már le is adhatja szavazatát.

Tóth Eszter így nyilatkozik Dunakeszin végzett munkásságáról:

"Tóth Eszter vagyok, tájépítészmérnök és faápoló és favizsgáló szakmérnök. 2019-ben kezembe kaphattam egy várost, egy dunaparti - dimbes-dombos, víztornyokkal tűzdelt óriást, Dunakeszit, azért, hogy főkertészként a várost zöldebbé, virágosabbá, élhetőbbé varázsoljam. Feladatkörömben Dunakeszi több ütemre bontott Zöldstratégiai fejlesztését, lefektettem a főbb irányvonalakat. Nyitottam a lakosság felé, egy új kétoldalú kommunikációra alkalmas oldalt hoztam létre, ahol a lakosság számára érthetően, fotókkal, rajzokkal magyarázom el, mi, miért történik, a városban. Közösségi ültetéseket szerveztem, és a közösségi tervezés alapjait is lefektettem a városban. Irányítom és ellenőrzöm a városban a zöldfelületekkel kapcsolatos beruházásokat. Elkezdtem a Duna parton az elöregedett, telepített nyárfaerdő élőhely-rehabilitációs programját. Ősszel megterveztem és koordináltam az "1000 fát ültetünk" programot, így új egyöntetű fasorok kerülhettek a város bevezető útjai mellé. Összeállítottam egy hosszú távú fenntartható programot a város virágosítására, ennek eredményeképpen télen és tavasszal is különleges színpompában fürdött a város. Célom a biodiverz növényágyak, egynyári és évelőkiültetések vegyes alkalmazása. Bízom abban, hogy ha a városi zöldfelületeknél minőségi javulást érünk el, a benne élő emberek boldogabbak lesznek! 2018-ban a terveim alapján, és szakmai irányításommal az országban először alkalmazták a 3 zónás favédelmet, amikor nem csak a fa törzsét és statikai védőzónáját, hanem a csurgó vonal alatti területet is fizikai védelemmel látták el. Az elmúlt 5 évben megépült villakertjeim tervezésénél igyekeztem megteremteni a természet és az építészet harmonikus egyensúlyát."

Fogjunk össze, szavazzunk és mutassuk meg, hogy Dunakeszi ebben is a legjobb!


Ajánlott hírek

Ajánlott
2020.február.26

Sipos Dávid kül-és társadalmi kapcsolatokért felelős főállású alpolgármester kezdeményezte és szervezte azt a lakossági fórumot, amely a Zöld Dunakeszi program keretében zajlott. Az eseményen a városi faültetéssel, fakivágással kapcsolatos kérdéseket válaszolta meg Tóth Eszter, Dunakeszi főkertésze.

Ajánlott
2021.október.25

Kivágják a veszélyessé vált, sérült, korhadt fákat a 2-es főút városi szakaszán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai, de helyükre az Önkormányzat 80 új egyedből álló hársfasort és sövényt ültet.

DIÓSSI CSABA

Dunakeszi Város Polgármestere

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden, Dunakeszit érintő fontos eseményről.

Írjon nekünk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Dunakeszi Polgármesteri Hivatal:

Személyes ügyfélszolgálat:

2120 Dunakeszi, Fő út 25.

Elérhetőségek:
Központi ügyfélvonal: +36 27 542 800
Központi telefax: +36 27 341 182

Közvilágítás hibabejelentés:
(EUROVILL Kft.; 0-24 óráig hívható)

Telefon: + 36 80 980 030
Email: kozvilagitas@kozvilagitas.hu

DMRV Zrt. hibabejelentés (0-24 óráig hívható):

Telefon: +36 27 511 511

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: +36 70 380 6473

Email címek:
Központi: ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu
Jegyző: jegyzo@dunakeszi.hu

Nyitvatartás:

 

Hétfő 08:00 - 17:30
Kedd 08:00 - 16:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 12:00

 

Főépítészi iroda ügyfélfogadása

2020 március 1-jétől:

Hétfő
(ügyfélszolgálat)
13:00 - 17:30

Szerda
Passa Gábor
főépítész

13:00-16:00
 

Péntek
(ügyfélszolgálat)

08:00 - 12:00

Polgármesteri beszámolók

Dunakeszi Polgár

Dunakeszi Post

Városi Sportegyesület Dunakeszi

Gérecz Attila Tanuszoda

Széchenyi Terv Plusz

Új Széchenyi terv