Közérdekű

2020.09.25

Átadtuk a megújult termelői piacot

Megújult helyszínen, akadálymentes környezetben várja immár vásárlóit a civil kezdeményezésű Dunakeszi Kispiac a Repülőtéri úton.

Pályázati támogatással mintegy fél év alatt elkészült a Dunakeszi Kispiac a Repülőtéri úton, ahol a termelők már igényes körülmények között értékesíthetik portékáikat. A négy évvel ezelőtt útjára indított kezdeményezés egyre nagyobb vásárló közönséget vonz, akik a zöldség-gyümölcstől kezdve a füstölt árun át a kürtös kalácsig igen széles skálából válogathatnak. A helyi termelői piac kialakításával negyven szabadtéri, mobil árnyékolókkal ellátott rögzített elárusító asztal, mozgóbolti árusításra alkalmas helyek, tároló- és szaniter konténerek, központi pódium segíti az árusok kitelepülését a korábbi füves terület helyett. A kényelmesebb megközelíthetőségért akadálymentesített járófelületeket és parkolóhelyeket, víz- és áramvételi lehetőséget is kialakítottak, valamint megoldották a szennyvízelvezetést. A Kispiacot Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője, Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere, Kovács Zsuzsa, a kispiac megálmodója és üzemeltetője, valamint Pethő Krisztián, a körzet önkormányzati képviselője adta át.

A Kispiacot a Dunakeszin élő Kovács Zsuzsa nagycsaládos édesanya álmodta meg és hívta életre. Helyszínnek Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere ajánlotta fel a repülőtér parkolóját, amelynek használatára területfoglalási engedélyt is adott.

„Nem volt előttünk modell, sem üzleti terv, nem volt hosszú távú stratégia, de még közepes sem... Csak egyik hét a másik után. Mindenki hozta a kis portékáját, először csak előrendeléssel, aztán az igényeket látva, hallva már asztallal, sátorral, kipakolva. Négy éve maroknyi csapattal indultunk, mára közel 40 asztalt állítunk minden pénteken, télen, nyáron, ősszel és tavasszal, hidegben, melegben, napsütésben, szélben és esőben” – mondja Kovács Zsuzsa. Mint Tuszon Bence az átadón kiemelte, a piac megvalósítása minden fejlesztés közül kiemelkedő, mert a szeretet és a kitartás hozta létre.

Dunakeszi Város Önkormányzata a növekvő érdeklődést látva hamar az ügy mellé állt, és pályázatot nyújtott be a Pénzügyminisztérium által meghirdetett „Helyi piacok fejlesztése Pest megyében” című felhívásra, amelyet sikeresen el is nyert. Több mint 148 millió forintot kaptak a fejlesztésre, amelyet további, csaknem 48 millió forinttal egészítettek ki. Dióssi Csaba az átadód megjegyezte, ha igény lesz rá, tovább bővítehető a piac, van lehetőség terjeszkedni.

A péntek délutánonként nyitva tartó Kispiacon mindenki megtalálhatja számára a megfelelő terméket: bio-, vegyszermentes vagy hagyományos zöldség- és gyümölcsfélék, kecske- és tehéntejből készült készítmények, füstölt áruk sertés, liba és mangalica húsból, kovászos péksütemények, kenyerek, kalácsok, házi készítésű növényi tejek, vegán poharas desszertek, glutén-, tej- és minden mentes sütemények, kézműves sörök, szörpök, mézek, házi tészták teák, kürtőskalács, de még textil termékek és organikus tisztítószerek is kaphatók.


 

Támogató: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás

Projekt összköltsége: 196,19 millió Ft

Támogatás összege: 148,29 millió Ft

Saját forrás összege: 47,89 millió Ft

Megvalósítás helye: Dunakeszi 062/1 és 062/2 HRSZ (Repülőtéri parkoló)

Kivitelező: Észak-magyarországi Útépítő Kft.


Ajánlott hírek

Ajánlott
2018.március.14

Tuzson Bence országgyűlési képviselő meghívására március 5-én Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Dunakeszire látogatott. A találkozó keretein belül a belügyminiszter úr - Dióssi Csaba polgármester korábbi kérésének eleget téve - ígéretet tett egy kétállásos tűzoltóállomás kiépítésére.

Ajánlott
2020.szeptember.22

A lakossági elégedettség érdekében Dunakeszi Város Önkormányzata Tuzson Bence országgyűlési képviselővel együttműködésben olyan újdonságot vezet be, amelynek köszönhetően újabb lehetőséget biztosítunk arra, hogy önök első kézből, hiteles forrásból tájékozódhassanak a várost érintő fejlesztésekről.

DIÓSSI CSABA

Dunakeszi Város Polgármestere

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden, Dunakeszit érintő fontos eseményről.

Írjon nekünk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Dunakeszi Polgármesteri Hivatal:

Személyes ügyfélszolgálat:

2120 Dunakeszi, Fő út 25.

Elérhetőségek:
Központi ügyfélvonal: +36 27 542 800
Központi telefax: +36 27 341 182

Közvilágítás hibabejelentés:
(EUROVILL Kft.; 0-24 óráig hívható)

Telefon: + 36 80 980 030
Email: kozvilagitas@kozvilagitas.hu

DMRV Zrt. hibabejelentés (0-24 óráig hívható):

Telefon: +36 27 511 511

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: +36 70 380 6473

Email címek:
Központi: ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu
Jegyző: jegyzo@dunakeszi.hu

Nyitvatartás:

2022. december 22-tól

2023. január 8-ig terjedő

időszak munkanapjaira a

Polgármesteri Hivatalban

az ügyfélfogadás szünetel.

Hétfő 08:00 - 17:30
Kedd 08:00 - 16:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 12:00

 

Főépítészi iroda ügyfélfogadása

2020 március 1-jétől:

Hétfő
(ügyfélszolgálat)
13:00 - 17:30

Szerda
Passa Gábor
főépítész

13:00-16:00
 

Péntek
(ügyfélszolgálat)

08:00 - 12:00

Polgármesteri beszámolók

Dunakeszi Polgár

Dunakeszi Post

Városi Sportegyesület Dunakeszi

Gérecz Attila Tanuszoda

Széchenyi Terv Plusz

Új Széchenyi terv