Sport

2020.09.28

Települések közti barátságos teniszbajnokság

Páros tenisztornát szervezett települések részére Dunakeszi Város Önkormányzata az elmúlt hétvégén, hogy erősítse a városok, térségek közti kapcsolatokat. A Magyarság Sporttelepen megrendezett Dunakeszi „GriffSoft” bajnokságra Mátészalkától Sopronig érkeztek csapatok.

Hagyományteremtő céllal hirdetett települések közti teniszbajnokságot Dunakeszi Város Önkormányzata, hogy erősítse a városok, térségek közti kapcsolatot. A Dunakeszi „GriffSoft” páros tenisztornára meghívást kaptak a megyei jogú városok, Magyarország nagyvárosai, Budapest összes kerülete, valamint a környékbeli települések.  Az összesen több mint száz meghívottból szeptember 26-án, a Magyarság Sporttelepen tizenhat csapat 32 játékosa állt pályára, ütőt ragadott többek között Debrecen, Sopron, Mátészalka, Győr, de még Visegrád delegációja is.

Dunakeszi a sportok városa, a sportban nem számít, ki milyen nézetek vall. Ez egy baráti mérkőzés, így a megkereséskor sem vették figyelembe a szervezők a meghívott városvezetők politikai hovatartozását.

A tornát Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg, a fővédnök szerepét Sávolt Attila egykori tenisz topjátékos vállalta magára. Dunakesziről Dióssi Csaba polgármester és Bogyó Tamás, a Dunakeszi Nexon Tenisz Klub elnöke várta a kihívóit a négykezes játékban. A részvétel nem csak a városvezetőknek szólt, ha nem találtak maguk között teniszben jártas kollégát, szabadon választhattak, ki képviseli az adott települést. Így jöhetett el a 12 éves Takács Bercel Sándor, aki a torna legfiatalabb résztvevőjeként édesapjával, a versenyt támogató Volvex kft. ügyvezető igazgatójával állt pályára. De akadt település, ahonnan két csapatot is indítottak.

Mint Dióssi Csaba nyitóbeszédében elmondta, a több mint negyvenezres lakosságszámú Dunakeszi számára különösen fontos a sport, azon belül a tenisz. A testmozgás iránti országosan megnövekedett érdeklődésből a város büszkén veszi ki a részét, amit a 2016 tavaszán, sok kis egyesületből alapított Városi SE Dunakeszi léte is bizonyít. További sportfejlesztésekre is kitért, megemlítette a résztvevőknek a városban jelenleg épülő két új sportcsarnokot, amelyek várhatóan fél éven belül fel is avatnak.

Tuzson Bence hangsúlyozta, hogy mindenkinek példát kell mutatnia a felnövekvő nemzedékek számára, még akkor is, ha országosan javulnak a népesség fittségét mutató számadatok. A politikus szerint Dunakeszi a sportok városa és ezúttal a polgármestereken a sor, hogy ezt a gyakorlatban is bebizonyítsák.

A résztvevők egytől egyig üdvözítették a kezdeményezést, volt, aki tovább is gondolta a lehetőségeket, vándor teniszverseny-sorozat ötletét tárta a szervezők elé. Már a nap kezdetekor biztossá vált, jövőre újra megrendezik a tornát, ám várhatóan még színesebb, gazdagabb, élménydúsabb programmal készülnek.

A cél megvalósult, jó hangulatú, baráti napot zárhattak a résztvevők. Eöry Dénes, Visegrád polgármestere például tenisztudás híján is elkísérte csapatát, hogy a helyszínről nyújthasson nekik támogatást. Egy másik település párosa pedig játék közben edzést tartott ellenfelének, hogy segítse a közös mérkőzést.

Indult csapatok: Akasztó, Balatonboglár, Csomád, Dabas, Debrecen, Griffsoft, Győr, III. kerületi Önkormányzat, Mátészalka, Sopron, Szigetmonostor, Túrkeve ,Visegrád, Volvex Kft. és végül Dunakeszi

Döntő: GriffSoft (Ferenczy Imre, Kisantal Dominik) − Túrkeve II. (id. Czeglédi László, ifj. Czeglédi László) 4:0, 4:1; - Elődöntők: Túrkeve II. − Volvex (Takács Sándor, Takács Bercel Sándor) 4:2, 4:2; GriffSoft − Akasztó (Szentandrási Zsolt, Túri-Nagy Dominik) 4:2, 4:2. - Vigaszág döntő: Mátészalka (Szabó István, Füle Mátyás) − Visegrád II. (Szabó Zoltán, Lelkes László) 4:2, 4:0.

A járványhelyzetre való tekintettel a szervezők a szükséges óvintézkedést megtették.


Ajánlott hírek

Ajánlott
2018.július.24

Czuk Henrik főszervező és a Városi Sportegyesület Dunakeszi együttműködésében 2018. augusztus 24-26. között idén első alkalommal kerül megrendezésre a Future Cup elnevezésű labdarúgó torna a Magyarság Sporttelepen.

DIÓSSI CSABA

Dunakeszi Város Polgármestere

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden, Dunakeszit érintő fontos eseményről.

Írjon nekünk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Dunakeszi Polgármesteri Hivatal:

Személyes ügyfélszolgálat:

2120 Dunakeszi, Fő út 25.

Elérhetőségek:
Központi ügyfélvonal: +36 27 542 800
Központi telefax: +36 27 341 182

Közvilágítás hibabejelentés:
(EUROVILL Kft.; 0-24 óráig hívható)

Telefon: + 36 80 980 030
Email: kozvilagitas@kozvilagitas.hu

DMRV Zrt. hibabejelentés (0-24 óráig hívható):

Telefon: +36 27 511 511

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: +36 70 380 6473

Email címek:
Központi: ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu
Jegyző: jegyzo@dunakeszi.hu

Nyitvatartás:

 

Hétfő 08:00 - 17:30
Kedd 08:00 - 16:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 12:00

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy 

az építéshatósági ügyek

2020. március 1-jével a

Kormányhivatalhoz kerültek.

 

Főépítészi iroda ügyfélfogadása

 

2020 március 1-jétől:

 

Hétfő
(ügyfélszolgálat)
13:00 - 17:30

Szerda
Passa Gábor
főépítész

 

13:00-16:00
bejelentkezés:
foepitesz@dunakeszi.hu

Péntek
(ügyfélszolgálat)

08:00 - 12:00

Polgármesteri beszámolók

Dunakeszi Polgár

Dunakeszi Post

Városi Sportegyesület Dunakeszi

Gérecz Attila Tanuszoda

Új Széchenyi terv