Sport

2020.09.28

Települések közti barátságos teniszbajnokság

Páros tenisztornát szervezett települések részére Dunakeszi Város Önkormányzata az elmúlt hétvégén, hogy erősítse a városok, térségek közti kapcsolatokat. A Magyarság Sporttelepen megrendezett Dunakeszi „GriffSoft” bajnokságra Mátészalkától Sopronig érkeztek csapatok.

Hagyományteremtő céllal hirdetett települések közti teniszbajnokságot Dunakeszi Város Önkormányzata, hogy erősítse a városok, térségek közti kapcsolatot. A Dunakeszi „GriffSoft” páros tenisztornára meghívást kaptak a megyei jogú városok, Magyarország nagyvárosai, Budapest összes kerülete, valamint a környékbeli települések.  Az összesen több mint száz meghívottból szeptember 26-án, a Magyarság Sporttelepen tizenhat csapat 32 játékosa állt pályára, ütőt ragadott többek között Debrecen, Sopron, Mátészalka, Győr, de még Visegrád delegációja is.

Dunakeszi a sportok városa, a sportban nem számít, ki milyen nézetek vall. Ez egy baráti mérkőzés, így a megkereséskor sem vették figyelembe a szervezők a meghívott városvezetők politikai hovatartozását.

A tornát Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg, a fővédnök szerepét Sávolt Attila egykori tenisz topjátékos vállalta magára. Dunakesziről Dióssi Csaba polgármester és Bogyó Tamás, a Dunakeszi Nexon Tenisz Klub elnöke várta a kihívóit a négykezes játékban. A részvétel nem csak a városvezetőknek szólt, ha nem találtak maguk között teniszben jártas kollégát, szabadon választhattak, ki képviseli az adott települést. Így jöhetett el a 12 éves Takács Bercel Sándor, aki a torna legfiatalabb résztvevőjeként édesapjával, a versenyt támogató Volvex kft. ügyvezető igazgatójával állt pályára. De akadt település, ahonnan két csapatot is indítottak.

Mint Dióssi Csaba nyitóbeszédében elmondta, a több mint negyvenezres lakosságszámú Dunakeszi számára különösen fontos a sport, azon belül a tenisz. A testmozgás iránti országosan megnövekedett érdeklődésből a város büszkén veszi ki a részét, amit a 2016 tavaszán, sok kis egyesületből alapított Városi SE Dunakeszi léte is bizonyít. További sportfejlesztésekre is kitért, megemlítette a résztvevőknek a városban jelenleg épülő két új sportcsarnokot, amelyek várhatóan fél éven belül fel is avatnak.

Tuzson Bence hangsúlyozta, hogy mindenkinek példát kell mutatnia a felnövekvő nemzedékek számára, még akkor is, ha országosan javulnak a népesség fittségét mutató számadatok. A politikus szerint Dunakeszi a sportok városa és ezúttal a polgármestereken a sor, hogy ezt a gyakorlatban is bebizonyítsák.

A résztvevők egytől egyig üdvözítették a kezdeményezést, volt, aki tovább is gondolta a lehetőségeket, vándor teniszverseny-sorozat ötletét tárta a szervezők elé. Már a nap kezdetekor biztossá vált, jövőre újra megrendezik a tornát, ám várhatóan még színesebb, gazdagabb, élménydúsabb programmal készülnek.

A cél megvalósult, jó hangulatú, baráti napot zárhattak a résztvevők. Eöry Dénes, Visegrád polgármestere például tenisztudás híján is elkísérte csapatát, hogy a helyszínről nyújthasson nekik támogatást. Egy másik település párosa pedig játék közben edzést tartott ellenfelének, hogy segítse a közös mérkőzést.

Indult csapatok: Akasztó, Balatonboglár, Csomád, Dabas, Debrecen, Griffsoft, Győr, III. kerületi Önkormányzat, Mátészalka, Sopron, Szigetmonostor, Túrkeve ,Visegrád, Volvex Kft. és végül Dunakeszi

Döntő: GriffSoft (Ferenczy Imre, Kisantal Dominik) − Túrkeve II. (id. Czeglédi László, ifj. Czeglédi László) 4:0, 4:1; - Elődöntők: Túrkeve II. − Volvex (Takács Sándor, Takács Bercel Sándor) 4:2, 4:2; GriffSoft − Akasztó (Szentandrási Zsolt, Túri-Nagy Dominik) 4:2, 4:2. - Vigaszág döntő: Mátészalka (Szabó István, Füle Mátyás) − Visegrád II. (Szabó Zoltán, Lelkes László) 4:2, 4:0.

A járványhelyzetre való tekintettel a szervezők a szükséges óvintézkedést megtették.


Ajánlott hírek

Ajánlott
2018.január.10

Január 5-7. között került megrendezésre Budapesten az asztalitenisz Magyar Újonc Nemzetközi Bajnokság 20 ország részvételével. Többek között olyan országok is képviseltették magukat, ahol az asztalitenisznek óriási hagyománya van mint például Svédország vagy Németország.

DIÓSSI CSABA

Dunakeszi Város Polgármestere

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden, Dunakeszit érintő fontos eseményről.

Írjon nekünk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Dunakeszi Polgármesteri Hivatal:

Személyes ügyfélszolgálat:

2120 Dunakeszi, Fő út 25.

Elérhetőségek:
Központi ügyfélvonal: +36 27 542 800
Központi telefax: +36 27 341 182

Közvilágítás hibabejelentés:
(EUROVILL Kft.; 0-24 óráig hívható)

Telefon: + 36 80 980 030
Email: kozvilagitas@kozvilagitas.hu

DMRV Zrt. hibabejelentés (0-24 óráig hívható):

Telefon: +36 27 511 511

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: +36 70 380 6473

Email címek:
Központi: ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu
Jegyző: jegyzo@dunakeszi.hu

Nyitvatartás:

 

Hétfő 08:00 - 17:30
Kedd 08:00 - 16:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 12:00

 

Főépítészi iroda ügyfélfogadása

2020 március 1-jétől:

Hétfő
(ügyfélszolgálat)
13:00 - 17:30

Szerda
Passa Gábor
főépítész

13:00-16:00
 

Péntek
(ügyfélszolgálat)

08:00 - 12:00

Polgármesteri beszámolók

Dunakeszi Polgár

Dunakeszi Post

Városi Sportegyesület Dunakeszi

Gérecz Attila Tanuszoda

Széchenyi Terv Plusz

Új Széchenyi terv