Közérdekű

2020.11.25

Ismét változik a buszmenetrend

A nyár óta érkezett újabb számtalan lakossági észrevétel és javaslat miatt ismét módosul a dunakeszi buszközlekedés. 2020.11.30-tól, hétfőtől életbe lépő menetrend szerint három körön járnak ezentúl a buszok.

Nem könnyű egy ilyen nagy alapterületű várost jól lefedni a tömegközlekedéssel, de talán a legújabb módosítások jobban kielégíti a városon belül közlekedők és az ingázók igényeit. Így természetesen figyelembe vették, hogy az ingázók könnyen és gyorsan kijussanak a vonatállomásokra, temetőt, SZTK-t, okmány irodát, polgármesteri hivatalt, valamint az iskolákat és óvodákat, és a Casalgrande teret átszállás nélkül érhessék el.

 

Az új menetrend szerint:

  • az 1-es, a Révdülőből érkező járat minimális módosítással változatlan marad. Ezután már csak a Révtől visszafelé megy be a Barátság útjai lakótelepre, hogy a mentrendet tartani tudják.
  • a 2-es és 3-as járatot átalakítják, kibővített útvonalat járnak be. Mivel nagyobb körön futnak majd, mint eddig, ritkábban is fog közlekedni, de egymással szemben üzemeltetik őket. Tehát ez a járat érinti Alagligetet, a Tóvárost, a Toldi lakóparkot, az iskolákat, óvodákat, a Barátság utat, SZTK-t, temetőt és a két vasútállomás (Dunakeszi-Nagyállomás és Dunakeszi-Gyártelep) mellett is megáll. A járatokkal mindkét irányban a Fazekas Mihály Általános Iskolát és a Szent István Általános iskolát is el lehet a diákoknak időben érni.
  • A 2A járat, ami Dunakeszi-alsó és a Nagyállomás között közlekedett, a 4-es számot kapja, hogy könnyebben átlátható legyen a menetrend. Ez a busz megy fel a reggeli és a délutáni csúcsban Alagligetre.
  • az 1É éjszakai busz menetrendje nem változik, de a járványügyi intézkedések függvényében, átmenetileg szünetelhet
  • az 5-ös szombati és a 6-os vasárnapon és ünnepnapokon közlekedő járatok menetrendje és útvonala változatlan.

Sok észrevétel érkezik azzal kapcsolatban is, hogy nem megfelelőek a buszmegállók kialakításai, a menetrendek túl alacsonyan vannak kifüggesztve. Ezek az ideiglenes buszmegállókban fordulhatnak elő. A város vezetése a meglévőekhez hasonlóan tervezi a megálló építéseket ezek helyére, amint beválik a menetrend módosítás és véglegessé válnak az útvonalak.

Fontos változás az is, hogy jövőre várhatóan már csak Dunakeszi Kártyával utazhatnak díjmentesen a buszokon a helyi lakosok. Ezért érdemes minél több helybélinek regisztrálni a Dunakeszi Kártyáért akár személyesen az önkormányzat ügyfélszolgálatán, akár a DunakesziApp-on keresztül. Utóbbi azért is hasznos segítség, mert külön menüpontban látható rajta a menetrend, és az is, hogy a GPS-szel felszerelt busz éppen merre jár és mikor ér a kérdéses megállóba.

Az új menetrend a csatolt mellékletben elérhető.


Kapcsolódó fájl
Buszmenetrend 2020.11.30-tól

Ajánlott hírek

Ajánlott
2020.június.05

Az Önkormányzat minden lehetséges módon igyekszik kielégíteni a lakossági igényeket, ennek köszönhetően 2020. június 15-től a jelenlegi körjáratos megoldás helyett csillagpontos rendszerben közlekednek majd a helyi buszok.

Ajánlott
2019.augusztus.23

Városi rendezvényeinken igyekszünk minden korosztály kedvében járni és úgy alakítjuk programjainkat, hogy mindenki találjon a zenei ízlésének és hangulatának megfelelő szórakozási lehetőséget. Fő célunk, hogy kortól, nemtől és zenei stílustól függetlenül a lakosság kedvére válogathasson városi rendezvényeink közül.  

DIÓSSI CSABA

Dunakeszi Város Polgármestere

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden, Dunakeszit érintő fontos eseményről.

Írjon nekünk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Dunakeszi Polgármesteri Hivatal:

Személyes ügyfélszolgálat:

2120 Dunakeszi, Fő út 25.

Elérhetőségek:
Központi ügyfélvonal: +36 27 542 800
Központi telefax: +36 27 341 182

Közvilágítás hibabejelentés:
(EUROVILL Kft.; 0-24 óráig hívható)

Telefon: + 36 80 980 030
Email: kozvilagitas@kozvilagitas.hu

DMRV Zrt. hibabejelentés (0-24 óráig hívható):

Telefon: +36 27 511 511

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: +36 70 380 6473

Email címek:
Központi: ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu
Jegyző: jegyzo@dunakeszi.hu

Nyitvatartás:

 

Hétfő 08:00 - 17:30
Kedd 08:00 - 16:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 12:00

 

Főépítészi iroda ügyfélfogadása

 

2020 március 1-jétől:

 

Hétfő
(ügyfélszolgálat)
13:00 - 17:30

Szerda
Passa Gábor
főépítész

 

13:00-16:00
bejelentkezés:
foepitesz@dunakeszi.hu

Péntek
(ügyfélszolgálat)

08:00 - 12:00

Polgármesteri beszámolók

Dunakeszi Polgár

Dunakeszi Post

Városi Sportegyesület Dunakeszi

Gérecz Attila Tanuszoda

Új Széchenyi terv