Kultúra

2021.07.26

V4 Air Show és Veteránjármű Találkozó

Sikeresen megrendezésre került a hétvégi V4 Air Show és Veteránjármű találkozó.

Vendégek ezrei váltották egymást a rendezvény mindkét napján.

Izgalmas kalandokban, színes programkínálatban és retro hangulatban volt része annak, aki július 24-25 között kilátogatott a Dunakeszi Sportrepülőtérre. A kétnapos fesztiválon változatos műsorokkal, koncertekkel, földi és légi jármű különlegességekkel, hadi bemutatókkal, sétarepüléssel, gazdag étel-és italválasztékkal, repülős-, gépkocsis ereklyéket és egyéb játékokat felsorakoztató árusokkal várták az érdeklődőket.

Az esemény díszvendége a Magyar Honvédség, gépjárművek, haditechnikai eszközök, Airbus H-145 helikopter és egyéb légi járművek statikus és dinamikus bemutatójával kápráztatta el a nézőket szombaton. A látványos légi parádét Besenyei Péter, hazánk legismertebb és egyben legeredményesebb műrepülő pilótája, Veres Zoltán magyar műrepülő Európa-bajnok, többszörös Guinness-rekorder, Imreh Lajos és Vári Gyula motoros-repülőgép pilóták, valamint a Gold Timer Alapítvány old timer repülői folytatták vasárnap. A kiállításon veterán autók, mezőgazdasági gépek, traktorok, stabil motorok és csillagmotorok hosszú sorai között sétálva nosztalgiázhattak és fotózkodhattak az idelátogatók. A Malév Aero Club szervezésében sétarepülésre is volt lehetősége a résztvevőknek a rendezvény ideje alatt, többek között a GOLDTIMER Alapítvány Li-2 repülőjével, valamint vitorlásrepülőkkel és helikopterekkel.

A veteránjárműveket pontozó zsűri döntése alapján a büszke tulajdonosoknak járó díjak is átadásra kerültek.

A színpadon az Audishake, a Mystery Gang és a The Blue Point zenekar lépett fel.

A gyermekek szórakozásáról az ideiglenesen helyszínre telepített mini vidámpark, valamint a rendőrség által biztosított mini KRESZ pálya gondoskodott.

 

A rendezvényre Dunakeszi Kártyával ingyenes volt a belépés, amelyet minden dunakeszi állandó lakcímmel rendelkező személy kiválthat a Dunakeszi App mobilalkalmazáson keresztül díjmentesen, vagy személyesen a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán. A kártyával nem rendelkező látogatók a www.oneticket.hu oldalon vásárolhattak napijegyet, illetve bérletet.

 

Az elkövetkezendő időszakban is érdemes lesz figyelemmel kísérni Dunakeszi város programkínálatát!


Ajánlott hírek

Ajánlott
2020.május.19

A pandémiás helyzethez alkalmazkodva  Filharmónia Magyarország szervezésében megvalósuló Térzene Program is átalakult, sarokkoncerté változva valósította meg eredeti célját. A villám-koncertek a vártnál is népszerűbbek voltak, így a meglepetés szerenádok folytatódnak, többek között május 21-én, csütörtökön Dunakeszin is.

Ajánlott
2018.február.26

Az előző években Dunakeszi Város Önkormányzatának férfi tagjai egy apró figyelmességgel köszöntötték városunk intézményeinek női dolgozóit a nemzetközi nőnap alkalmából, ezen kívül a lakosságáról sem feledkeztünk meg, ugyanis a városvezetés egy üdvözlőlappal kedveskedett minden Dunakeszin élő hölgynek.
Idén új meglepetéssel szeretnénk köszönteni a nőket, asszonyokat.

Ajánlott
2020.március.12

Tisztelt Dunakesziek!

A koronavírus-terjedés megelőzésére Magyarország Kormánya jelentősen korlátozta a bel- és kültéri rendezvények megrendezhetőségét. A járványügyi veszélyhelyzet városunkban is több, előre tervezett és meghirdetett rendezvény megrendezését tette bizonytalanná. A kialakult helyzet miatt a Polgármesteri Hivatal úgy döntött, hogy a Kultúrnegyed című negyedéves városi programfüzet következő számának (április-június) március végi megjelenését bizonytalan időre elhalasztja.

DIÓSSI CSABA

Dunakeszi Város Polgármestere

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden, Dunakeszit érintő fontos eseményről.

Írjon nekünk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Dunakeszi Polgármesteri Hivatal:

Személyes ügyfélszolgálat:

2120 Dunakeszi, Fő út 25.

Elérhetőségek:
Központi ügyfélvonal: +36 27 542 800
Központi telefax: +36 27 341 182

Közvilágítás hibabejelentés:
(EUROVILL Kft.; 0-24 óráig hívható)

Telefon: + 36 80 980 030
Email: kozvilagitas@kozvilagitas.hu

DMRV Zrt. hibabejelentés (0-24 óráig hívható):

Telefon: +36 27 511 511

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: +36 70 380 6473

Email címek:
Központi: ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu
Jegyző: jegyzo@dunakeszi.hu

Nyitvatartás:

 

Hétfő 08:00 - 17:30
Kedd 08:00 - 16:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 12:00

 

Főépítészi iroda ügyfélfogadása

 

2020 március 1-jétől:

 

Hétfő
(ügyfélszolgálat)
13:00 - 17:30

Szerda
Passa Gábor
főépítész

 

13:00-16:00
bejelentkezés:
foepitesz@dunakeszi.hu

Péntek
(ügyfélszolgálat)

08:00 - 12:00

Polgármesteri beszámolók

Dunakeszi Polgár

Dunakeszi Post

Városi Sportegyesület Dunakeszi

Gérecz Attila Tanuszoda

Új Széchenyi terv