Közérdekű

2021.12.16

Összefoglaló a Pálya utcai csomópont terveiről

Minden engedély megérkezett, 2022 nyarán indulhat a Pálya utca-Külső Szilágyi út kereszteződésének átépítése.

Már öt éve annak, hogy Dunakeszi Város Önkormányzata belefogott a Pálya utca-Külső Szilágyi út csomópontjának átépítésébe. Bár az érintett terület Budapesthez tartozik, a dunakesziek számára mégis egy igen fontos kereszteződés. A munkálatok eredményeként megszűnik az elakadás az alagútban, összehangolt lámpás irányítás engedi majd az átmenő forgalmat.

Az utolsó engedély ősszel érkezett meg a Városházára, de a tél közelsége miatt nem volt lehetőség elkezdeni az átépítést, így 2022 nyarán indul a fejlesztés. Az időpontválasztásban az is közrejátszott, hogy minél kevesebb autóst érintsen a munkálatokból adódó kellemetlenség, hiszen akkor már iskolai szünet van. Legalább a gyermeküket iskolába vivő szülők autóival kevesebb járműtorlódásra lehet majd számítani.

 

Az engedélyeztetés folyamata:

A Külső Szilágyi út tulajdonosi és kezelői viszonya rendezetlen, mert érintett benne a Budapest Közút Zrt., az újpesti és a XV. kerületi önkormányzat, az M0-ás közelsége miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a magyar állam, valamint a Mogyoródi-patak miatt a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. A legtöbb időt a hozzájárulások beszerzése vitte el, volt olyan fennakadás is, hogy mire az utolsó tulajdonosi engedély is beérkezett, az elsők már elévültek (Az ilyen típusú engedélyek egy évig érvényesek. – a szerk.).

A hozzájárulások beérkezése után kezdődött a munkakezdési engedélyeztetés. Ehhez Benkő Tamás önkormányzati képviselő és Somodi István, a Városüzemeltetési Osztály vezetője személyes egyeztetésre hívta a fent felsorolt szervek képviselőit, hogy az utolsó engedélyt is megkaphassa Dunakeszi. A megbeszélés előtt az volt az elvárás, hogy a kezelési viszonyok is rendeződjenek egy olyan területen, ami nem is Dunakeszihez tartozik, de megállapodás született: a jogi hátteret csak a csomópont átépítése után tisztázzák az érintett felek, hogy ezzel ne tolódjon tovább az évek óta előkészített beruházás.

A tervek megvalósulása:

Mivel a csomópont átépítését Dunakeszi Város Önkormányzata a dunakesziek mindennapi életének megkönnyítése érdekében régóta szorgalmazza, a költségvetésben is szerepel egy ideje, hogy amint zöld utat kapnak, induljon a munka, amely két ütemben zajlik majd. Az első ütemet, vagyis az építési munkákat Dunakeszi városa vállalta magára. Így kiépítik a kanyarodó sávokat, megoldják a csapadékvíz-elvezetést és a lámpásításhoz szükséges alépítményeket. A második ütemben az újpesti önkormányzat lámpásítja a kereszteződést. A tervezett közlekedési lámpa az aluljáróéval szinkronban működik majd, hogy biztosított legyen a Dunakeszi felöl érkező autósok kihajtása a Külső Szilágyi útra, illetve a városunkba érkezők szabad utat kapjanak a Külső Szilágyi útról lehajtva.


Ajánlott hírek

DIÓSSI CSABA

Dunakeszi Város Polgármestere

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden, Dunakeszit érintő fontos eseményről.

Írjon nekünk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Dunakeszi Polgármesteri Hivatal:

Személyes ügyfélszolgálat:

2120 Dunakeszi, Fő út 25.

Elérhetőségek:
Központi ügyfélvonal: +36 27 542 800
Központi telefax: +36 27 341 182

Közvilágítás hibabejelentés:
(EUROVILL Kft.; 0-24 óráig hívható)

Telefon: + 36 80 980 030
Email: kozvilagitas@kozvilagitas.hu

DMRV Zrt. hibabejelentés (0-24 óráig hívható):

Telefon: +36 27 511 511

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: +36 70 380 6473

Email címek:
Központi: ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu
Jegyző: jegyzo@dunakeszi.hu

Nyitvatartás:

 

Hétfő 08:00 - 17:30
Kedd 08:00 - 16:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 12:00

 

Főépítészi iroda ügyfélfogadása

2020 március 1-jétől:

Hétfő
(ügyfélszolgálat)
13:00 - 17:30

Szerda
Passa Gábor
főépítész

13:00-16:00
 

Péntek
(ügyfélszolgálat)

08:00 - 12:00

Polgármesteri beszámolók

Dunakeszi Polgár

Dunakeszi Post

Városi Sportegyesület Dunakeszi

Gérecz Attila Tanuszoda

Széchenyi Terv Plusz

Új Széchenyi terv