Közérdekű

2022.03.16

Kitüntettük a város kiválóságait

Dr. Domoszlai Erzsébet, a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola billentyűs tanszakának vezetője, zongoratanár kapta idén a díszpolgári címet. Vele együtt 10-en vehettek át kitüntetést Dunakesziért, és Dunakeszi lakosságáért végzett munkájukért a nemzeti ünnep alkalmából.

Dunakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából kitüntetéseket adott a város kiválóságai számára március 14-én, a VOKE József Attila Művelődési Központ színháztermében.

Az ünnepi megemlékezés a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek műsorával kezdődött. Oroszki Tamás zongorán Liszt Ferenc Forrásnál című művét játszotta el, majd Bangó Géza Fritz Kreisler: Kis bécsi indulóját szólaltatta meg hegedűn, zongorán kísérte Korényi Judit korrepetitor. 

Minden évben nagyon fontos esemény, amikor átadjuk a városi kitüntetéseket. Nagyon sokan dolgoznak településünkön a városért, és nekik meg kell adni a tiszteletet, meg kell köszönni, amiért kiemelkedő munkát végeznek. Felgyorsult világban élünk, és a fiataloknak nagyon nehéz igazodási pontot találni. A városi kitüntetéssel bemutatjuk, kik azok a példaképek, akiket érdemes követni – mondta ünnepi beszédében Dióssi Csaba polgármester.

„Küzdeni, alkalmazkodni és élni. Minden nagy teljesítmény mögött ez áll” – vette át a szót Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője. Majd így folytatta: „Különleges képességű emberek azok, akik az életük során ezt a küzdelmet végig tudják csinálni. Tisztában vannak azzal is, hogy minden különleges teljesítmény lemondással is jár. Dunakeszi az ország leggyorsabban fejlődő városa, erős közöséggel, amely magával tudja húzni a többieket. Egy város akkor erős, ha olyan emberek vannak, akik különleges teljesítményt nyújtottak, életükkel példát mutatnak a többieknek. Jövőt tudnak mutatni az ifjú tehetségeknek. A kiemelkedő teljesítményekkel képesek voltak erős közösséget alkotni, megerősíteni az értékeket, és ebből egy erős várost lehetett építeni.”

Az ünnepi beszédek az elismeréseket Tuzson Bence, Dióssi Csaba és az önkormányzati képviselő-testület tagjai adták át.

Kitüntetettek:

  • Bodrácska Sándor „Közbiztonsági Díj”
  • Turányi Balázs „Dunakeszi Városi Közszolgálati Díj”
  • Kundlya János „Dunakeszi Város Sport Díja”
  • Lőrincz Róbert „Dunakeszi Városi Közművelődési Díj”
  • Bereczné Csillag Mária „Dunakeszi Városi Pedagógiai Díj”
  • Kocsisné Mirkovszki Judit „Dunakeszi Városi Pedagógiai Díj”
  • Dr. Tornyi András „Dunakeszi Város Egészségügyéért Dr. Bayer Emil Díj”
  • Kőrősi Tánc Együttes „Dunakeszi Városért plakett”
  • Jacek Lelek, Stary Sacz polgármestere „Dunakeszi Városért” kitüntető cím
  • Dr. Domoszlai Erzsébet „Dunakeszi Város Díszpolgára”

Az ünnepség zárásaként Kováts-Szőcs Benedek, a művészeti iskola növendéke előadásában Liszt Ferenc XI. Magyar Rapszódiáját hallgathatták meg a résztvevők.

A kitüntetetteknek ezúton is gratulálunk!


Ajánlott hírek

Ajánlott
2019.március.29

Március 28-án, ünnepi testületi ülés keretén belül sor került a városi kitüntetések és díjak átadására a VOKE József Attila Művelődési Központban. Büszkék vagyunk díjazottainkra, akik nap mint nap Dunakesziért tevékenykednek:

Ajánlott
2020.október.02

2020. szeptember 30-án, az önkormányzatiság 30. évfordulója alkalmából az Önkormányzat köszöntötte a volt és jelenlegi önkormányzati képviselőket, - a járványhelyzet miatt elmaradt pedagógusnap alkalmából – elismertük pedagógusainkat és átadtuk a városi kitüntetéseket a VOKE József Attila Művelődési Központban.

Ajánlott
2018.március.30

Március 29-én sor került a városi kitüntetések és díjak átadására az ünnepi testületi ülés keretein belül a VOKE József Attila Művelődési Központban. Büszkék vagyunk díjazottainkra, akik nap mint nap Dunakesziért tevékenykednek. 

Ajánlott
2018.március.06

A VOKE József Attila Művelődési Központ teljes körű külső felújítását követően Dunakeszi Város Önkormányzata a tavalyi évben közművelődési pályázatot nyújtott be művház számára, melyet sikeresen el is nyert.

Ajánlott
2022.június.27

Megnyitotta kapuit a "Roska Péter" Dunakeszi Városi Nyári Tábor június 27-én. A gyerekek nagy örömmel vették birtokba a megújult tábor minden szegletét, különösen az új játszóeszközök arattak nagy sikert.

DIÓSSI CSABA

Dunakeszi Város Polgármestere

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden, Dunakeszit érintő fontos eseményről.

Írjon nekünk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Dunakeszi Polgármesteri Hivatal:

Személyes ügyfélszolgálat:

2120 Dunakeszi, Fő út 25.

Elérhetőségek:
Központi ügyfélvonal: +36 27 542 800
Központi telefax: +36 27 341 182

Közvilágítás hibabejelentés:
(EUROVILL Kft.; 0-24 óráig hívható)

Telefon: + 36 80 980 030
Email: kozvilagitas@kozvilagitas.hu

DMRV Zrt. hibabejelentés (0-24 óráig hívható):

Telefon: +36 27 511 511

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: +36 70 380 6473

Email címek:
Központi: ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu
Jegyző: jegyzo@dunakeszi.hu

Nyitvatartás:

Hétfő 08:00 - 17:30
Kedd 08:00 - 16:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 12:00

 

Főépítészi iroda ügyfélfogadása

Főépítész úr 2022. július 13-án

nem tart ügyfélfogadást.

2020 március 1-jétől:

Hétfő
(ügyfélszolgálat)
13:00 - 17:30

Szerda
Passa Gábor
főépítész

13:00-16:00
 

Péntek
(ügyfélszolgálat)

08:00 - 12:00

Polgármesteri beszámolók

Dunakeszi Polgár

Dunakeszi Post

Városi Sportegyesület Dunakeszi

Gérecz Attila Tanuszoda

Új Széchenyi terv