Kultúra

2022.03.28

Boldog születésnapot, Dunakeszi!

Futakeszi, Bagossy koncert, Valahol Európában színházi előadás, születésnapi torta és még sok érdekes családi program kicsiknek és nagyoknak a várossá válás 45 éves évfordulója alkalmából.

Április 1-jén ünnepli várossá válásának 45 éves évfordulóját Dunakeszi. Ez alkalomból két napon át számos programmal készülünk a családoknak.

Április 1-jén, pénteken 19 órakor tartja a Valahol Európában című kétfelvonásos musical premier előadását a Bárdos Lajos Általános Iskola művészeti csoportja a VOKE József Attila Művelődési Központban. Majd április 4-én és 5-én tekinthetik még meg az érdeklődők a tehetséges fiatalok által Dunakeszin színpadra vitt darabot. Az előadásról és a jegyvásárlásról részleteket itt olvashatnak. A premier előadásra jegyek - korlátozott számban - a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán és a VOKE József Attila Művelődési Központban igényelhetők. A regisztrációhoz Dunakeszi Kártya szükséges.

Április 2-án két helyszínen is nagyszabású rendezvénnyel várjuk a látogatókat. A tavaszi Futakeszi 10 órakor rajtol el a repülőtéren, ahol már 8 órától várják mindazokat, akik beneveztek a versenyre. Idén is lesz ovis lufis futás, 2,5, 5 és 10 kilométeres táv. A részvételhez előnevezés szükséges a www.futakeszi.hu honlapon. További részletekért kattintsanak ide.

Ezen a napon a Katonadomb is újra megnyitja kapuit, hogy kicsik és nagyok együtt ünnepeljék Dunakeszit, amely idén már 45 éve viseli városi rangját. A családi nap délelőtt 10 órától változatos programokkal hívogat minden érdeklődőt, a belépés díjtalan. Ugrálóvár, ládavasút, kosárhinta, valamint a Kalandozó Komédium és Virgonckodó Játszópark interaktív játékai várja a kikapcsolódni vágyó gyerekeket, családokat.

A Dunakeszi Diófa Nagy Családosok Egyesülete számos programmal készül szombaton. A gyermekmesék kedvelőinek örömöt szerezve, író-olvasó találkozó lesz, meseolvasással. Izgalmas szelfi pályázatot, játékot is hirdetnek az olvasás és könyvek népszerűsítésére, amely során a résztvevők között dedikált könyveket is kisorsolnak. Ehhez könyveket rejtenek el városszerte az egyesület munkatársai, a játék részleteit pedig elrejtik a kötetekben.

Erre a napra épül fel a Katonadombon a Szent Korona installáció is, amely a rendezvény után a IV. Béla király főtéren látható és látogatható május 15-ig. Bővebb információ a kiállításról itt.

A Dunakeszi Diáknegyed makettjének következő állomása a városi születésnap, így az érdeklődők megtekinthetik a beruházás látványtervét és bővebb információt is kaphatnak a helyszínen, ahol fényképezkedésre is lehetőséget biztosítunk.

9 hete zajlik már a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény online kvízjátéka, amely hétről hétre 5 új kérdéssel jelentkezik. A 45 kérdés a 45 éves Dunakesziről című felhívás legjobb 15 szereplője élő kvíz formájában a születésnapon méri össze tudását. Ez a hét még mindig lehetőség mindazoknak, akik eddig nem játszottak, vagy csak néhány hét kérdéseit válaszolták meg. A korábbi hetek fejtörői e hét végéig elérhetők.

Az ünneplő közönségnek a Maszk Bábszínház előadásán, a Matiné Zenekar fellépésén és a folk-rock stílust képviselő Bagossy Brothers Company esti koncertjén kívül még sok meglepetésben lesz része, így a víz fontosságának népszerűsítésére a DMRV Zrt. is kitelepül színes vizek és víz alapú koktélok kóstoltatásával, de egy születésnap központi eleme, a torta sem marad el.

A rendezvény házigazdája Tuzson Bence országgyűlési képviselő és Dióssi Csaba polgármester lesznek.

Dunakeszi 45, ünnepeljünk együtt!


Ajánlott hírek

Ajánlott
2022.április.04

Ünnepi családi nap volt szombaton a Katonadombon, Dunakeszi várossá válásának 45. évfordulója alkalmából. Ingyenes, színes programokkal kedveskedett az ünnepelt kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

DIÓSSI CSABA

Dunakeszi Város Polgármestere

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden, Dunakeszit érintő fontos eseményről.

Írjon nekünk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Dunakeszi Polgármesteri Hivatal:

Személyes ügyfélszolgálat:

2120 Dunakeszi, Fő út 25.

Elérhetőségek:
Központi ügyfélvonal: +36 27 542 800
Központi telefax: +36 27 341 182

Közvilágítás hibabejelentés:
(EUROVILL Kft.; 0-24 óráig hívható)

Telefon: + 36 80 980 030
Email: kozvilagitas@kozvilagitas.hu

DMRV Zrt. hibabejelentés (0-24 óráig hívható):

Telefon: +36 27 511 511

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: +36 70 380 6473

Email címek:
Központi: ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu
Jegyző: jegyzo@dunakeszi.hu

Nyitvatartás:

 

Hétfő 08:00 - 17:30
Kedd 08:00 - 16:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 12:00

 

Főépítészi iroda ügyfélfogadása

2020 március 1-jétől:

Hétfő
(ügyfélszolgálat)
13:00 - 17:30

Szerda
Passa Gábor
főépítész

13:00-16:00
 

Péntek
(ügyfélszolgálat)

08:00 - 12:00

Polgármesteri beszámolók

Dunakeszi Polgár

Dunakeszi Post

Városi Sportegyesület Dunakeszi

Gérecz Attila Tanuszoda

Széchenyi Terv Plusz

Új Széchenyi terv