Kultúra

2022.09.12

Nagy siker volt a XI. Dunakeszi Feszt

Háromnapos kavalkád a zenei, kiállítói stílusok palettáján. Idén is fontos szempont volt, hogy minél több korosztály képviselhesse magát a Dunakeszi Sportrepülőtéren megrendezett XI. Dunakeszi Feszten. Pár alkalommal az időjárás is próbálta megleckéztetni a fesztiválozókat, akik ennek szerencsére nem dőltek be. Az idei Dunakeszi Feszt több mint 20000 vendéget csalt ki szeptember második hétvégéjén szabadba.

A híres magyar pop/rock-együttes, a Hooligans nyitotta a XI. Dunakeszi Fesztet, ahol már első este több mint 6000-en tomboltak a nagyszínpad előtt. Őket a rendezvény nyitónapján a fiatal generáció nagy kedvencei követték, így színpadra állt T-Danny, a BSW. és Metzker Viktória is. Szombaton már délelőtt 10 órától várták a látogatókat, akik válogathattak a különböző programkínálatokból. Délelőtt a Bóbita Együttes gyermekműsora, majd a Fissz Feszt felfedezettje, a Fat Thor & His Combo foglalta el a nagyszínpadot, míg este megérkezett a várva várt Tankcsapda. Reggel az árusok még esőfelhőkben fogadták az első látogatókat, de később megjött a ragyogó napsütés és vele együtt a sok ember is. Dunakeszi Város Önkormányzata ekkor rendezte meg az I. Dunakeszi Feszt Városi 7próba csapatversenyt, amelyre helyi vállalkozások és szolgáltatók neveztek be. A 6 csapat legjobbja a Dunakeszi Járműjavító volt. Népszerű volt ezen a napon a rendőrség sátra, a Helytörténeti Gyűjtemény kalandjátéka, a VOKE József Attila Művelődési Központ képzőművészeti kiállítása, az ugrálóvárak, a kalandpark és a népi játékok is.

A szervezők idén először a környezettudatosságra is figyeltek, a vendéglátósokat lebomló eldobható eszközökkel látták el, amelyeknek szelektív szigeteket is kialakítottak a rendezvény területén. Emellett a Zöld Dunakeszi Program részeként ökofalut is berendeztek, ahol gyógynövény főzetekkel, só-liszt gyurma nyomatkészítéssel, fröccsöntéssel, festőnövénnyel festéssel, a szelektív hulladékgyűjtés minden részletével és még az élelmiszerek helyes tárolásával, hulladékainak kezelésével is megismerkedhettek az érdeklődők.

A vasárnap sem telt eseménytelenül, igen nagy rajongótábora van már a VSD sportválasztójának, amikor a Városi Sportegyesület Dunakeszi mind a 20 szakosztálya kitelepül és a klub égisze alatt tanulható 27 sportággal testközelből ismerkedhetnek meg a fesztiválozók. Ez a nap adott alkalmat az augusztus 20-ra tervezett „A 120 éves ember” című produkció bemutatójára is, amelyben Dunakeszin élő színművészek és dunakeszi művészeti egyesületek dolgoztak együtt, hogy régi magyar slágereken keresztül bemutassák a magyar történelem egy szeletét.

Vasárnap a rendőrség helyét a NAV vette át, amely keresőkutyás bemutatóval indította a reggelt, majd egész nap fogadták az érdeklődőket, hogy bemutathassák munkájukat. Helytörténet helyét a Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár vette át ezen a napon, hogy könyvvásárt tartson.

Az idei év sikerprogramjai közé tartozott a Generali Szűrőbusz is, amely egész nap sok jelentkezőt fogadott, akik hivatalos diagnózist kaptak kézbe az állapotfelmérésről. Népszerű volt a hétvége folyamán a Friss Csapat sátra is, ahol a zöldség- és gyümölcsnépszerűsítés kapott nagy hangsúlyt. A nagyszínpad mellett kisszínpad is működött, ahol a Fissz Feszt tehetségei és a helyi egyesületek tánccsoportjai léptek fel szombaton és vasárnap napközben.

A 3 napos rendezvényt a Dunakeszi Feszten már több éves hagyományra visszatekintő nyereményjáték fődíjának sorsolása, majd a Follow The Flow koncertje zárta.


Kapcsolódó galériaAjánlott hírek

Ajánlott
2022.szeptember.11

Ökofalu, zöldség- és gyümölcsnépszerűsítés, egészségügyi szűrőbusz, képzőművészeti kiállítás, kézműves árusok, street food ételek, vidámpark, óriáskerék, ládavasút, kalandpark és a lényeg, 19 koncert 3 nap alatt a XI. Dunakeszi Feszten, szeptember 9-11. között.

Ajánlott
2018.október.04

A szeptemberi Dunakeszi Feszt és Szent Mihály-napi búcsú után természetesen októberben és az ősz hátralévő részében is folytatódnak a VOKE József Attila Művelődési Központ, valamint a Dunakeszi Teátrum népszerű programjai, előadásai.

DIÓSSI CSABA

Dunakeszi Város Polgármestere

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden, Dunakeszit érintő fontos eseményről.

Írjon nekünk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Dunakeszi Polgármesteri Hivatal:

Személyes ügyfélszolgálat:

2120 Dunakeszi, Fő út 25.

Elérhetőségek:
Központi ügyfélvonal: +36 27 542 800
Központi telefax: +36 27 341 182

Közvilágítás hibabejelentés:
(EUROVILL Kft.; 0-24 óráig hívható)

Telefon: + 36 80 980 030
Email: kozvilagitas@kozvilagitas.hu

DMRV Zrt. hibabejelentés (0-24 óráig hívható):

Telefon: +36 27 511 511

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: +36 70 380 6473

Email címek:
Központi: ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu
Jegyző: jegyzo@dunakeszi.hu

Nyitvatartás:

 

Hétfő 08:00 - 17:30
Kedd 08:00 - 16:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 12:00

 

Főépítészi iroda ügyfélfogadása

2020 március 1-jétől:

Hétfő
(ügyfélszolgálat)
13:00 - 17:30

Szerda
Passa Gábor
főépítész

13:00-16:00
 

Péntek
(ügyfélszolgálat)

08:00 - 12:00

Polgármesteri beszámolók

Dunakeszi Polgár

Dunakeszi Post

Városi Sportegyesület Dunakeszi

Gérecz Attila Tanuszoda

Széchenyi Terv Plusz

Új Széchenyi terv