Kultúra

2022.09.12

Nagy siker volt a XI. Dunakeszi Feszt

Háromnapos kavalkád a zenei, kiállítói stílusok palettáján. Idén is fontos szempont volt, hogy minél több korosztály képviselhesse magát a Dunakeszi Sportrepülőtéren megrendezett XI. Dunakeszi Feszten. Pár alkalommal az időjárás is próbálta megleckéztetni a fesztiválozókat, akik ennek szerencsére nem dőltek be. Az idei Dunakeszi Feszt több mint 20000 vendéget csalt ki szeptember második hétvégéjén szabadba.

A híres magyar pop/rock-együttes, a Hooligans nyitotta a XI. Dunakeszi Fesztet, ahol már első este több mint 6000-en tomboltak a nagyszínpad előtt. Őket a rendezvény nyitónapján a fiatal generáció nagy kedvencei követték, így színpadra állt T-Danny, a BSW. és Metzker Viktória is. Szombaton már délelőtt 10 órától várták a látogatókat, akik válogathattak a különböző programkínálatokból. Délelőtt a Bóbita Együttes gyermekműsora, majd a Fissz Feszt felfedezettje, a Fat Thor & His Combo foglalta el a nagyszínpadot, míg este megérkezett a várva várt Tankcsapda. Reggel az árusok még esőfelhőkben fogadták az első látogatókat, de később megjött a ragyogó napsütés és vele együtt a sok ember is. Dunakeszi Város Önkormányzata ekkor rendezte meg az I. Dunakeszi Feszt Városi 7próba csapatversenyt, amelyre helyi vállalkozások és szolgáltatók neveztek be. A 6 csapat legjobbja a Dunakeszi Járműjavító volt. Népszerű volt ezen a napon a rendőrség sátra, a Helytörténeti Gyűjtemény kalandjátéka, a VOKE József Attila Művelődési Központ képzőművészeti kiállítása, az ugrálóvárak, a kalandpark és a népi játékok is.

A szervezők idén először a környezettudatosságra is figyeltek, a vendéglátósokat lebomló eldobható eszközökkel látták el, amelyeknek szelektív szigeteket is kialakítottak a rendezvény területén. Emellett a Zöld Dunakeszi Program részeként ökofalut is berendeztek, ahol gyógynövény főzetekkel, só-liszt gyurma nyomatkészítéssel, fröccsöntéssel, festőnövénnyel festéssel, a szelektív hulladékgyűjtés minden részletével és még az élelmiszerek helyes tárolásával, hulladékainak kezelésével is megismerkedhettek az érdeklődők.

A vasárnap sem telt eseménytelenül, igen nagy rajongótábora van már a VSD sportválasztójának, amikor a Városi Sportegyesület Dunakeszi mind a 20 szakosztálya kitelepül és a klub égisze alatt tanulható 27 sportággal testközelből ismerkedhetnek meg a fesztiválozók. Ez a nap adott alkalmat az augusztus 20-ra tervezett „A 120 éves ember” című produkció bemutatójára is, amelyben Dunakeszin élő színművészek és dunakeszi művészeti egyesületek dolgoztak együtt, hogy régi magyar slágereken keresztül bemutassák a magyar történelem egy szeletét.

Vasárnap a rendőrség helyét a NAV vette át, amely keresőkutyás bemutatóval indította a reggelt, majd egész nap fogadták az érdeklődőket, hogy bemutathassák munkájukat. Helytörténet helyét a Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár vette át ezen a napon, hogy könyvvásárt tartson.

Az idei év sikerprogramjai közé tartozott a Generali Szűrőbusz is, amely egész nap sok jelentkezőt fogadott, akik hivatalos diagnózist kaptak kézbe az állapotfelmérésről. Népszerű volt a hétvége folyamán a Friss Csapat sátra is, ahol a zöldség- és gyümölcsnépszerűsítés kapott nagy hangsúlyt. A nagyszínpad mellett kisszínpad is működött, ahol a Fissz Feszt tehetségei és a helyi egyesületek tánccsoportjai léptek fel szombaton és vasárnap napközben.

A 3 napos rendezvényt a Dunakeszi Feszten már több éves hagyományra visszatekintő nyereményjáték fődíjának sorsolása, majd a Follow The Flow koncertje zárta.


Kapcsolódó galériaAjánlott hírek

Ajánlott
2022.szeptember.11

Ökofalu, zöldség- és gyümölcsnépszerűsítés, egészségügyi szűrőbusz, képzőművészeti kiállítás, kézműves árusok, street food ételek, vidámpark, óriáskerék, ládavasút, kalandpark és a lényeg, 19 koncert 3 nap alatt a XI. Dunakeszi Feszten, szeptember 9-11. között.

Ajánlott
2017.szeptember.12

Szent Mihály havát írjuk, amely városunkban egyet jelent: közeledik a városunk védőszentje, Szent Mihály tiszteletére rendezett őszi búcsú.

DIÓSSI CSABA

Dunakeszi Város Polgármestere

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden, Dunakeszit érintő fontos eseményről.

Írjon nekünk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Dunakeszi Polgármesteri Hivatal:

Személyes ügyfélszolgálat:

2120 Dunakeszi, Fő út 25.

Elérhetőségek:
Központi ügyfélvonal: +36 27 542 800
Központi telefax: +36 27 341 182

Közvilágítás hibabejelentés:
(EUROVILL Kft.; 0-24 óráig hívható)

Telefon: + 36 80 980 030
Email: kozvilagitas@kozvilagitas.hu

DMRV Zrt. hibabejelentés (0-24 óráig hívható):

Telefon: +36 27 511 511

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: +36 70 380 6473

Email címek:
Központi: ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu
Jegyző: jegyzo@dunakeszi.hu

Nyitvatartás:

 

Hétfő 08:00 - 17:30
Kedd 08:00 - 16:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 12:00

 

Főépítészi iroda ügyfélfogadása

2020 március 1-jétől:

Hétfő
(ügyfélszolgálat)
13:00 - 17:30

Szerda
Passa Gábor
főépítész

13:00-16:00
 

Péntek
(ügyfélszolgálat)

08:00 - 12:00

Polgármesteri beszámolók

Dunakeszi Polgár

Dunakeszi Post

Városi Sportegyesület Dunakeszi

Gérecz Attila Tanuszoda

Széchenyi Terv Plusz

Új Széchenyi terv