Közérdekű

2023.03.03

Adófizetési határidők

Az önkéntes adófizetésről az értesítőket az önkormányzat adóhatósága folyamtosan küldi az adózóknak postai, illetve elektronikus úton, ezzel is segítve az önkéntes adófizetést.

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy az önkormányzat felé fizetendő első félévre esedékes adókat/adóelőlegeket 2023. március 16-ig lehet – tartozás és pótlékmentesen - megfizetni!

2023. március 16-ig fizethető

  • az építmény- és telekadó első félévi része,
  • a 2023. évi iparűzési adóelőleg első részlete és
  • ezen határnapig kell befizetni a február hónapban beszedett idegenforgalmi adó összegét is.

A naprakész adószámla információk megtekintésének legegyszerűbb módja, ha ezt elektronikusan teszi meg. Az adószámla elektronikusan, az ügyfélkapus belépés után az Elektronikus Önkormányzati Portál felületén tekinthető meg. Nyitólap: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap. Az adószámla-kivonatot az kérdezheti le, akit erre feljogosított az adózó, de magánszemély esetében a saját adószámláját minden további nélkül megtekintheti.

A fizetési kötelezettséget a pénzforgalmi bankszámlanyitásra kötelezett adózónak belföldi pénzforgalmi bankszámlájáról átutalással, pénzforgalmi bankszámlanyitásra nem kötelezett adózónak postai készpénz-átutalási megbízással (csekk) vagy belföldi bankszámlájáról történő átutalással kell teljesítenie. . (Kérjük feltüntetni az Ön adószámát vagy adóazonosító jelé.) Ügyfélszolgálatunkon – félfogadási időben - lehetőség van bankkártyával történő fizetésre (POS) is. Az Elektronikus Önkormányzati Portálon keresztül minden adózó számára elérhető az adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettségek online lekérdezése és befizetése.

TÁJÉKOZTATÓ

HOGYAN TUDOM ELEKTRONIKUSAN KIFIZETNI A 2023. MÁRCIUS 15-IG ESEDÉKES HELYI ADÓIMAT AZ E-ÖNKORMÁNYZAT PORTÁLON?

Önkormányzati adóhatóságunk teljes egészében biztosítja Önöknek adóügyekben az elektronikus ügyintézést, így otthonról minden ügy indítható és intézhető. Az Elektronikus Önkormányzati Portál (Portál) https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap, ügyfelei számára biztosít elektronikus ügyintézési szolgáltatásokat. Személyes megjelenés, postai sorban állás nélkül küldhetik be kérelmeiket, bevallásaikat, adatbejelentéseiket, ellenőrizhetik adószámla kivonatukat, feldolgozott bevallásaikat megtekinthetik és ingyenesen fizethetnek bankkártyával adót, díjat az önkormányzatunknál.

Az E-önkormányzati portál működésének és használatának tájékoztatókat

https://ohp-20.asp.lgov.hu/tajekoztato

linken találja, ezen belül a részletes leírást az elektronikus fizetésről itt találhatja meg:

https://ohp-20.asp.lgov.hu/gyik_adok_dijak_illetek

Belépésre itt nyílik lehetőség: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitola

Segítve az önkéntes adófizetést, önkormányzati adóhatóságunk első körben a magánszemély adózóknak postán, vagy az elektronikus tárhelyeire küldi meg az adószámla fizetési értesítőket, valamint a befizetésre szolgáló csekkeket. A postai kézbesítés és kiküldés 2022. február végére várható, így kérjük, kísérjék figyelemmel postaládájukat, tárhelyüket. Azon adózó kap postán vagy az elektronikus tárhelyére fizetési értesítőt, akinek 1.000 Ft-ot meghaladó helyi adófizetési kötelezettsége van, illetve lesz 2023. március 15-ig az önkormányzati adóhatóság felé.

Az adószámla értesítőben benne van a március 15-ig és szeptember 15-ig pótlékmentesen fizetendő adó/adóelőleg, továbbá a korábbi évekről esedékes adóhátralékok összege.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az értesítőben kiküldött 2023. 02.27. illetve 2023.02.28. fizetési határidejű csekkeken a tavalyi adóévben megfizetni elmulasztott adóhátralék kerül kiküldésre. Az adóhátralék esetében a 2023. 02.27. illetve 2023.02.28. fizetési határidő a csekk gyártásának a napja.

A pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett adózó a fizetési kötelezettségét belföldi fizetési számlájáról történő átutalással vagy készpénz-átutalási megbízással (csekk) köteles teljesíteni. A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózó a fizetési kötelezettségét belföldi pénzforgalmi számlájáról történő átutalással köteles teljesíteni. Önkormányzatunknál már lehetőség van elektronikus fizetésre (EFER) is.

Tájékoztatjuk, hogy az aktuális napi "ADÓSZÁMLA KIVONATOT" az Elektronikus Önkormányzati Portálról belépve https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap  a nap 24 órájában az arra jogosultak lekérdezhetik és ellenőrizhetik esedékes tartozásuk vagy túlfizetésük nagyságát.

Az Elektronikus Önkormányzati Portál /EÖP/ minden adózó számára elérhető, a nap 24 órájában és a hét minden napján megvalósulhat az adófizetési kötelezettségek online lekérdezése és befizetése.


Ajánlott hírek

DIÓSSI CSABA

Dunakeszi Város Polgármestere

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden, Dunakeszit érintő fontos eseményről.

Írjon nekünk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Dunakeszi Polgármesteri Hivatal:

Személyes ügyfélszolgálat:

2120 Dunakeszi, Fő út 25.

Elérhetőségek:
Központi ügyfélvonal: +36 27 542 800
Központi telefax: +36 27 341 182

Közvilágítás hibabejelentés:
(EUROVILL Kft.; 0-24 óráig hívható)

Telefon: + 36 80 980 030
Email: kozvilagitas@kozvilagitas.hu

DMRV Zrt. hibabejelentés (0-24 óráig hívható):

Telefon: +36 27 511 511

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: +36 70 380 6473

Email címek:
Központi: ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu
Jegyző: jegyzo@dunakeszi.hu

Nyitvatartás:

 

Hétfő 08:00 - 17:30
Kedd 08:00 - 16:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 12:00

 

Főépítészi iroda ügyfélfogadása

2020 március 1-jétől:

Hétfő
(ügyfélszolgálat)
13:00 - 17:30

Szerda
Passa Gábor
főépítész

13:00-16:00
 

Péntek
(ügyfélszolgálat)

08:00 - 12:00

Polgármesteri beszámolók

Dunakeszi Polgár

Dunakeszi Post

Városi Sportegyesület Dunakeszi

Gérecz Attila Tanuszoda

Széchenyi Terv Plusz

Új Széchenyi terv