Közérdekű

2018.02.12

Új gépekkel, új helyen kezdte meg rendelését a városi Tüdőgondozó Intézet

A korábbi tájékoztatóknak megfelelően február 12-től a Szakorvosi Rendelőintézeben, új gépekkel kezdi meg működését a Dunakeszi Tüdőgondozó Intézet. A gépek átadásán részt vett Dióssi Csaba polgármester és Tuzson Bence országgyűlési képviselő is.

Az Önkormányzat minden lehetséges módon igyekszik eleget tenni azon elhatározásának, hogy átlag feletti egészségügyi szolgáltatást biztosítson Dunakeszi Város lakosságának. Ennek keretében most került sor a Városi Tüdőgondozó Intézet beköltöztetésére a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet épületébe, ezzel egy időben korszerűsítésre került a tüdőgyógyászati ellátásban és a gondozásban használt géppark is.

Mivel korszerű készülékkel könyebb és pontosabb a diagnózis felállítása, ezért kormányzati támogatással új, digitális tüdőszűrő készülék vásárlására került sor a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézetbe beköltözött Tüdőgondozó Intézet részére. Az újonnan beszerzett digitális panel az eddigieknél nagyságrenddel jobb minőségű digitális, archiválható felvételt készít, lényegesen kisebb sugárterhelés mellett.  A digitális panelhez új tüdőszűrő kabin is beszerzésre került.

A korábbi, Liget utcai épület adottságai és a tüdőgondozó helyigénye nem tette lehetővé a korszerű gépek elhelyezését és rendelők kialakítását, az eddigiek szerint a  RTG filmre történő tüdőszűrés (mely kb. 60 évvel  ezelőtti technológia, 40-50 éves berendezésekkel) jelentős sugárterhelést és környezet szennyezést jelentett. Az új berendezéssel nincs film, nincs előhívás, gyorsan, tisztán készülnek a nagyfelbontású képek, ez egyben jelentős szűrésszám növelést tesz lehetővé. Az új készülék a régebbinél jelentősen kisebb dózissal készíti a sokkal jobb minőségű felvételeket, így nagyobb lehetőséget ad a betegségek minél korábbi felismeréséhez. Ez pedig jelentősen növeli a gyógyulás esélyét és az esetleges megbetegedések korai kiszűrését.

Ugyanakkor a  modern berendezés sokkal több információt szolgáltat és ezentúl ritkábban lesz szükség a sugárterheléssel járó átvilágítás elvégzésére. A próbaüzem során a berendezés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, melyet a mai naptól a lakosság szolgálatába állítanak.

Az SZTK későbbi átalakítása folyamán lehetőség lesz a tágasabb és komfortosabb betegváró kialakítására, mely lehetővé teszi, hogy a betegek és a szűrésre érkezők külön várakozzanak.

A tüdőgondozó február 12-től az SZTK földszintjén üzemel, és a 30/308-53-44-es telefonszámon érhető el.


Ajánlott hírek

Ajánlott
2017.június.29

Számos panasz érkezett az elmúlt hónapokban Dunakeszi Város Önkormányzatához a közintézmények parkolóinak rendszerével kapcsolatban, ugyanis páran rendszeresen P+R parkolóként használják például a Szakorvosi Rendelőintézet parkolóját.

Ajánlott
2018.február.09

Az Önkormányzat minden lehetséges módon igyekszik eleget tenni azon elhatározásának, hogy átlag feletti egészségügyi szolgáltatást biztosítson Dunakeszi lakosságának. Az SZTK és az orvosi rendelők felújítása mellett idén a tüdőgondozó költöztetését és korszerűsítését végezzük el.

Ajánlott
2018.április.06

Mint már korábban beszámoltunk róla, a képviselő-testület döntése alapján a Dunakeszi Egészségügyi és Szociális Nonprofit Kft. pályázatot nyújtott be az Egészséges Budapest Program által meghirdetett projektre, amelyet sikeresen el is nyert, aminek köszönhetően közel 2 milliárd forintból újul meg az SZTK.

DIÓSSI CSABA

Dunakeszi Város Polgármestere

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden, Dunakeszit érintő fontos eseményről.

Írjon nekünk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Dunakeszi Polgármesteri Hivatal:

Személyes ügyfélszolgálat:

2120 Dunakeszi, Fő út 25.

Elérhetőségek:
Központi ügyfélvonal: +36 27 542 800
Központi telefax: +36 27 341 182

Közvilágítás hibabejelentés:
(EUROVILL Kft.; 0-24 óráig hívható)

Telefon: + 36 80 980 030
Email: kozvilagitas@kozvilagitas.hu

DMRV Zrt. hibabejelentés (0-24 óráig hívható):

Telefon: +36 27 511 511

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: +36 70 380 6473

Email címek:
Központi: ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu
Jegyző: jegyzo@dunakeszi.hu

Nyitvatartás:

 

Hétfő 08:00 - 17:30
Kedd 08:00 - 16:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 12:00

 

Főépítészi iroda ügyfélfogadása

2020 március 1-jétől:

Hétfő
(ügyfélszolgálat)
13:00 - 17:30

Szerda
Passa Gábor
főépítész

13:00-16:00
 

Péntek
(ügyfélszolgálat)

08:00 - 12:00

Polgármesteri beszámolók

Dunakeszi Polgár

Dunakeszi Post

Városi Sportegyesület Dunakeszi

Gérecz Attila Tanuszoda

Széchenyi Terv Plusz

Új Széchenyi terv