Közérdekű

2018.05.15

140 millió forintból újulnak meg idén a dunakeszi intézmények

Az előző évekhez hasonlóan a városi intézmények felújítása a szabadságok és nyári szünet ideje alatt zajlik majd, összesen 140 millió forint értékben.

Az Önkormányzat mindig is kiemelt hangsúlyt fektet az egészségügy, oktatás és sport fejlesztésére, korszerűsítésére. Természetesen ez alól az intézményi felújítások sem kivételek. A korszerűsítések keretén belül az oktatási-nevelési intézmények 42 millió forintból, a sporttelepek 4,2 millió forintból, az orvosi rendelők 55 millió forintból, egyéb városi intézmények pedig közel 39 millió forintból újulnak meg a nyári szünet ideje alatt.

Oktatási-nevelési intézmények felújítására idén 42 millió forint jut

Az idei 140 millió forintos intézményi felújítások keretein belül az óvodai és bölcsődei felújításokra 42 millió forintot hagyott jóvá Dunakeszi Város Önkormányzata. A munkálatok várhatóan június 15-e után kezdődnek meg.

A városi bölcsődék közül a Fóti úton többek között a PVC és terasz ajtó cseréjére kerül sor, a Garas utcában a hiányzó gyerekmosdó kialakításra kerül, a Kincsem utcai bölcsőde pedig egy felnőtt kerékpártároló állvánnyal gazdagszik.

Az Eszterlánc Tagóvodában PVC csere valósul meg, valamint kerékpártároló állvány kerül kialakításra, az Alagi Tagóvodában megújul a felnőtt mosdó és öltöző, a Gyöngyharmat Tagóvodában két csoportszoba PVC cseréjét végzik majd és egy kerékpár tárolót alakítanak ki. A Posta utcai Tagóvodában a csoport szobákban árnyékolók és szalagfüggöny kerül elhelyezésre, a János utcai Tagóvodában a csoportszoba nyílászáróinak szigetelése valósul meg, a Játszóház Tagóvodában pedig folytatódik a fakerítés felújítása. A Piros és Meseház Tagóvodában is folynak majd munkálatok, a legtöbb nevelési intézményben tisztasági festésre is sor kerül.

Összesen 4,2 millió forintból újulnak meg városunk sporttelepei. 

A Kinizsi Pályán csatorna kiváltási munkálatok lesznek, a Harcművészeti Központ elemei egy elnyert pályázat keretében újulnak meg, melyről bővebben ITT olvashatnak. A népszerű Magyarság Sporttelep sem maradhat ki a sorból, többek között a futófolyosó világítása korszerűsödik, megvalósul a beton kerítés cseréje és a belső kerítés elbontása.

A fentebb említett fejlesztések mellett a Repülőtér 1. sz. hangár tetőszerkezetének részleges felújítása is szerepel a beruházások között.


Ajánlott hírek

Ajánlott
2018.április.06

Mint már korábban beszámoltunk róla, a képviselő-testület döntése alapján a Dunakeszi Egészségügyi és Szociális Nonprofit Kft. pályázatot nyújtott be az Egészséges Budapest Program által meghirdetett projektre, amelyet sikeresen el is nyert, aminek köszönhetően közel 2 milliárd forintból újul meg az SZTK.

Ajánlott
2017.január.26

Kiemelt célunk, hogy a lakosság számára magas színvonalú, változatos szolgáltatásokat nyújtsunk az egészséges életmód biztosításához - ennek megfelelően az elmúlt években számos sporttal kapcsolatos fejlesztés történt városunkban, és a fejlesztések sora még korántsem ért véget.

Ajánlott
2017.február.23

Dunakeszi Város Önkormányzatának egyik kiemelt célja a város közlekedési hálózatának fejlesztése és biztonságosabbá tétele. Jelenleg az egyik legfőbb célkitűzésünk a meglévő, de leromlott állapotú utak felújítása, illetve a forgalombiztonság növelése. Felújítási programunk és ütemtervünk viszont sajnos nem tud kiterjedni a három legforgalmasabb útra (Fő út, Fóti út, Kossuth Lajos utca), mivel azok a Magyar Állam tulajdonában és a Magyar Közút NZrt. Kezelésében vannak.

DIÓSSI CSABA

Dunakeszi Város Polgármestere

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden, Dunakeszit érintő fontos eseményről.

Írjon nekünk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Dunakeszi Polgármesteri Hivatal:

Személyes ügyfélszolgálat:

2120 Dunakeszi, Fő út 25.

Elérhetőségek:
Központi ügyfélvonal: +36 27 542 800
Központi telefax: +36 27 341 182

Közvilágítás hibabejelentés:
(EUROVILL Kft.; 0-24 óráig hívható)

Telefon: + 36 80 980 030
Email: kozvilagitas@kozvilagitas.hu

DMRV Zrt. hibabejelentés (0-24 óráig hívható):

Telefon: +36 27 511 511

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: +36 70 380 6473

Email címek:
Központi: ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu
Jegyző: jegyzo@dunakeszi.hu

Nyitvatartás:

 

Hétfő 08:00 - 17:30
Kedd 08:00 - 16:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 12:00

 

Főépítészi iroda ügyfélfogadása

 

2020 március 1-jétől:

 

 

Hétfő
(ügyfélszolgálat)
13:00 - 17:30

Szerda
Passa Gábor
főépítész

 

13:00-16:00
bejelentkezés:
foepitesz@dunakeszi.hu

Péntek
(ügyfélszolgálat)

08:00 - 12:00

Polgármesteri beszámolók

Dunakeszi Polgár

Dunakeszi Post

Városi Sportegyesület Dunakeszi

Gérecz Attila Tanuszoda

Új Széchenyi terv