Sport

2019.02.13

Újabb sportág a VSD-nél, kendóval bővül a repertoár!

„A magyar kendó a világ élvonalába tartozik, a sportág nagyjai között tartanak minket számon, mégis sokak számára ismeretlen még ez a sport” – kezdi Németh Péter, a szakág új vezetője.

Egy igazán kemény küzdősportról van szó, amelyet egyesületi keretek között idén januárban kezdtünk el felépíteni a Városi Sportegyesület Dunakeszivel. Péterről tudni érdemes, hogy volt válogatott kerettag versenyző, 3 danos fiatal mester, aki maga is városunk lakója és három kisgyermek apukája. Ő avat be minket most az új VSD-s sportág megalakulásának részleteibe!

Miről szól a kendó?

A kendó a szamuráj kardforgatás művészete, egyben a japán kultúra része is. Egyfelől egy kemény, ’full contact’ küzdősport, ami komoly felkészültséget igényel a versenyeken. Olyan képességeket, készségeket fejleszt, amely idővel a sportoló személyiségének részévé is válhat, így az élet minden területén kamatoztatható tudást ad: kitartás, koncentráció, éles és nyitott elme, edzett test, fegyelem, küzdeni tudás, tisztelet és tanulás. Ez így talán több is mint sport!

 

Mikor érdemes próbálkozni vele?

Gyerekkorban elkezdeni természetesen előny, hiszen egyből a fejlődési szakaszokba tud kapcsolódni a kendó fejlesztő ereje. De felnőtt korban is „csodákra képes” az emberrel és hosszú, kiegyensúlyozott életutat biztosíthat. A kard kezelésének tanulása által, életünk problémáinak kezelését is tanuljuk – tartja egy régi japán mondás.

 

Mit érdemes tudni a magyar kendóról?

Többszörös Európa Bajnok és VB bronzérmes válogatottunk, valamint egyéni versenyzőink csodálatos eredményei annak is köszönhetőek, hogy a Magyar és a Japán Kendó Szövetség már majd negyven éve kiváló viszonyt ápol és sok nagyszerű mestert képeztek ki nekünk azért, hogy átadhassák tudásukat. A mostanra beérett fiatal versenyzők feladata: gyarapítani a sikereket, fejleszteni az utánpótlást és elkezdeni kinevelni a jövő újabb bajnokait, kendósait. Ezzel a szándékkal érkezik a kendó Dunakeszire is, és a VSD segítségével remélem, mostantól sok kis fiatal, vagy felnőtt érdeklődővel találkozunk az edzéseken.

 

Bővebb információ, kapcsolatfelvétel ITT elérhető.


Ajánlott hírek

Ajánlott
2018.február.07

A főtéri korcsolyapályán egészen decembertől februárig zajlott az élet. Minden hétfőn, szerdán és pénteken szuper mini korosztályos edzéseket tartott a jégen a városi sportegyesület jégkorong szakosztálya, akikhez hétről hétre egyre többen csatlakoztak, és nagyon ügyes csapattá kovácsolódtak össze.

DIÓSSI CSABA

Dunakeszi Város Polgármestere

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden, Dunakeszit érintő fontos eseményről.

Írjon nekünk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Dunakeszi Polgármesteri Hivatal:

Személyes ügyfélszolgálat:

2120 Dunakeszi, Fő út 25.

Elérhetőségek:
Központi ügyfélvonal: +36 27 542 800
Központi telefax: +36 27 341 182

Közvilágítás hibabejelentés:
(EUROVILL Kft.; 0-24 óráig hívható)

Telefon: + 36 80 980 030
Email: kozvilagitas@kozvilagitas.hu

DMRV Zrt. hibabejelentés (0-24 óráig hívható):

Telefon: +36 27 511 511

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: +36 70 380 6473

Email címek:
Központi: ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu
Jegyző: jegyzo@dunakeszi.hu

Nyitvatartás:

 

Hétfő 08:00 - 17:30
Kedd 08:00 - 16:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 12:00

 

Főépítészi iroda ügyfélfogadása

 

2020 március 1-jétől:

 

Hétfő
(ügyfélszolgálat)
13:00 - 17:30

Szerda
Passa Gábor
főépítész

 

13:00-16:00
bejelentkezés:
foepitesz@dunakeszi.hu

Péntek
(ügyfélszolgálat)

08:00 - 12:00

Polgármesteri beszámolók

Dunakeszi Polgár

Dunakeszi Post

Városi Sportegyesület Dunakeszi

Gérecz Attila Tanuszoda

Új Széchenyi terv