Sport

2019.02.20

Nagy sikert aratott a VSD első úszóversenye!

Február 15-én délelőtt került megrendezésre a Városi Sportegyesület Dunakeszi I. Úszóversenye. A főszervezővel Németh Rudolffal, az Úszás- és vízilabda Szakosztály vezetőjével beszélgetett a Városi Sportegyesület Dunakeszi.

 

Honnan jött a gondolat, hogy egy ilyen nagyszabású versenyt rendezz?

Az alap ötlet egy Mikulásnapi Úszóverseny lett volna, de úgy döntöttünk, hogy a december minden családnak egy "rumlisabb" hónap így kerestünk egy megfelelőbb időpontot. A célunk mindenképpen az volt, hogy az úszáskedvelők számára egy hagyományteremtő versenyt indítsunk útjára. dr. Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázónk szavaival élve: „reméljük majd a huszadik ilyen rendezvényen is találkozunk.”

 

Hányan regisztráltak végül?

210 nevezővel, 77 futamon tették próbára magukat a résztvevők. Jöttek Vácról, Szentendréről, Gödről, Fótról, de a legtöbben természetesen Dunakesziről.

Bevallom őszintén, számítottunk erre a létszámra és reméljük, hogy a következő versenyen túlszárnyaljuk majd ezt is.

 

Hogyan értékeled a „sajátjaid” szereplését?

Büszke vagyok a sportolóinkra. Számunkra mindenki győztesként érkezett és győztesként hagyta el a medencét. A versenyeken a legfontosabb a részvétel! Természetesen lesz majd olyan verseny is, ahol már valóban az eredmény számít, de ez még nem az a verseny volt. Szeretnénk, ha mindenki érezné, hogy az eredménytől függetlenül hasznos és nélkülözhetetlen része az egésznek, jelen esetben a versenynek. A sport a részvételről, a kitartásról, a küzdelemről szól, ezek eredménye a győzelem, ezt sosem szabad elfelejteni.

 

Lehet még számítani ilyen horderejű eseményre a szakosztálytól?

Mindenképpen. Sok tervünk van, a következő rendezvény terveink szerint egy vízilabda torna megrendezése még idén, majd egy szinkronúszó bemutató. Nem fogunk unatkozni! A fókusz viszont most a táborainkra terelődik, hiszen az egész nyáron át tartó ÚSZÓTÁBORUNK sok előkészülettel jár, de erre is várjuk szeretettel a gyerekeket!

 

Kik voltak, akik segítettek a lebonyolításban, szervezésben?

Sok helyről kaptunk segítséget, amiért nem tudok elég hálás lenni: természetesen ilyenkor a VSD szakosztályai összefognak és ki mit tud, abban segít. Dunakeszi Önkormányzata az ajándékok biztosítását vállalta, a Smile sütitől palacsintákat kaptunk, a gyerekek legnagyobb örömére. Mindenki itt Dunakeszin hozzátette, amit csak tudott a sátraktól, a padokon át, az apró kellékekig, hogy egy igazán hangulatos versenyt rendezhessünk. A rendezvény hangulatát mindenképpen emelte, hogy a megnyitóra díszvendégként dr. Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázónk is tiszteletét tette. Azért is fontos volt számunkra, hogy ő eljött mert mint sportoló és mint pedig magánember is olyan értékeket képvisel, amivel maximálisan tudunk azonosulni és amelyek példaértékűek, sőt követendők.

 

A jövőben is várunk mindenkit szeretettel, aki szeretne megtanulni úszni, vagy fejlesztené tudását esetleg versenyezne a sportágban. Vízilabda előkészítőnk is elindult, valamint a szinkronúszás szakágunk is várja a sportág iránt érdeklődő gyermekeket!

 

Forrás: varosise.hu


Ajánlott hírek

Ajánlott
2018.február.07

A főtéri korcsolyapályán egészen decembertől februárig zajlott az élet. Minden hétfőn, szerdán és pénteken szuper mini korosztályos edzéseket tartott a jégen a városi sportegyesület jégkorong szakosztálya, akikhez hétről hétre egyre többen csatlakoztak, és nagyon ügyes csapattá kovácsolódtak össze.

DIÓSSI CSABA

Dunakeszi Város Polgármestere

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden, Dunakeszit érintő fontos eseményről.

Írjon nekünk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Dunakeszi Polgármesteri Hivatal:

Személyes ügyfélszolgálat:

2120 Dunakeszi, Fő út 25.

Elérhetőségek:
Központi ügyfélvonal: +36 27 542 800
Központi telefax: +36 27 341 182

Közvilágítás hibabejelentés:
(EUROVILL Kft.; 0-24 óráig hívható)

Telefon: + 36 80 980 030
Email: kozvilagitas@kozvilagitas.hu

DMRV Zrt. hibabejelentés (0-24 óráig hívható):

Telefon: +36 27 511 511

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: +36 70 380 6473

Email címek:
Központi: ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu
Jegyző: jegyzo@dunakeszi.hu

Nyitvatartás:

 

Hétfő 08:00 - 17:30
Kedd 08:00 - 16:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 12:00

 

Főépítészi iroda ügyfélfogadása

2020 március 1-jétől:

 

Hétfő
(ügyfélszolgálat)
13:00 - 17:30

Szerda
Passa Gábor
főépítész

13:00-16:00
 

Péntek
(ügyfélszolgálat)

08:00 - 12:00

Polgármesteri beszámolók

Dunakeszi Polgár

Dunakeszi Post

Városi Sportegyesület Dunakeszi

Gérecz Attila Tanuszoda

Széchenyi Terv Plusz

Új Széchenyi terv