Sport

2019.02.28

Vívó szakosztállyal bővül Dunakeszin a Városi Sportegyesület

A Városi Sportegyesület számára, az idei év sok szempontból is építkezési időszak. Több szakosztály integrálása mellett, januártól a vívás is elérhetővé válik a Dunakeszin élő gyerekek számára. Az egyesület interjút készített a szakosztály vezetőjével, Fiedler Ferenccel.

„A vívás úttörő sport itt nálunk. Honnan jött a gondolat, hogy szakosztályt alapíts Dunakeszin?

A kérdés elég összetett, talán onnan érdemes kezdeni, hogy 91-ben szereztem meg a szakedzői vizsgámat, az 1988-as olimpiai bajnok Csongrádi Lacival együtt. Én itt élek Keszin, Laci is a közelben él, innen jött a gondolat, hogy ketten elég ütős páros lehetünk, ha egy vívó szakosztályt kell szakmailag felépíteni. Azt is érdemes tudni, hogy a vívás messze a legsikeresebb olimpiai sportág, ami a magyar relációt illeti, ott van Nagy Timi, vagy Szilágyi Áron, de csapatsportként is messze az egyik legkiemelkedőbb nemzet vagyunk. Ha egy Dunakeszinél jóval kisebb város, például Tapolca tudott az országnak olimpikonokat nevelni, akkor nem kérdés, hogy Dunakeszi is adhat. Dunakeszi - a maga hatalmas „gyermek anyagával” - egy igazán vonzó helyszín. Összességében nézve, helyben egy olimpikontól tanulni mindig kivételes dolog! Mi a kardvívó múltunkra támaszkodunk, a kardvívás kapja majd a fő szerepet, de a többi fegyvernemet is evidenciában tartjuk, ha igény mutatkozik rá, a legjobb edzőket fogjuk megkeresni.

Mi kell ahhoz, hogy valaki jó vívó legyen?

Alázat, az mindenképp! Az nagyon fontos, de megmagyarázom miért. A vívás minden egyes mozdulata műmozgás, az összeset be kell tanulni, azt be kell gyakorolni: lépések, kitörések, ugrások, erre épül ez a sport. Ahhoz, hogy egy mozdulatot tökéletesíteni lehessen több ezerszer meg kell csinálni. Ehhez alázat kell! Fizikai kikötések, elvárások gyakorlatilag nincsenek. Sokan – tévesen – azt gondolják, hogy a gyorsaság, a reakcióidő a vívó sikerének a kulcsa, pedig ez nem feltétlen igaz.

Mikor vannak az edzések?

Hely szűkében a pénteki és szombati napokra tudtunk vívópástot szerezni, így ezekre a napokra fókuszálunk most, de bízunk benne, hogy szeptembertől ennél praktikusabb edzésrendet tudunk majd kialakítani. Tervezzük ezt hiszen Dunakeszin a versenysportra alkalmas gyerekeket szeretnénk megtalálni és kinevelni. Aki szeretne hozzánk járni, azoknak pénteken 16:30-tól a Kőrösi iskolában és szombaton reggel 8:00-tól vagyunk elérhetőek a Szent István Általános Iskolában. Várunk minden kedves érdeklődőt sok szeretettel!”

Bővebb információ


Ajánlott hírek

Ajánlott
2019.február.20

Február 15-én délelőtt került megrendezésre a Városi Sportegyesület Dunakeszi I. Úszóversenye. A főszervezővel Németh Rudolffal, az Úszás- és vízilabda Szakosztály vezetőjével beszélgetett a Városi Sportegyesület Dunakeszi.

 

Ajánlott
2018.február.07

A főtéri korcsolyapályán egészen decembertől februárig zajlott az élet. Minden hétfőn, szerdán és pénteken szuper mini korosztályos edzéseket tartott a jégen a városi sportegyesület jégkorong szakosztálya, akikhez hétről hétre egyre többen csatlakoztak, és nagyon ügyes csapattá kovácsolódtak össze.

DIÓSSI CSABA

Dunakeszi Város Polgármestere

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön minden, Dunakeszit érintő fontos eseményről.

Írjon nekünk

Közérdekű

Elérhetőségeink

Dunakeszi Polgármesteri Hivatal:

Személyes ügyfélszolgálat:

2120 Dunakeszi, Fő út 25.

Elérhetőségek:
Központi ügyfélvonal: +36 27 542 800
Központi telefax: +36 27 341 182

Közvilágítás hibabejelentés:
(EUROVILL Kft.; 0-24 óráig hívható)

Telefon: + 36 80 980 030
Email: kozvilagitas@kozvilagitas.hu

DMRV Zrt. hibabejelentés (0-24 óráig hívható):

Telefon: +36 27 511 511

Munkaidőn kívüli
műszaki ügyelet
telefon: +36 70 380 6473

Email címek:
Központi: ugyfelszolgalat@dunakeszi.hu
Jegyző: jegyzo@dunakeszi.hu

Nyitvatartás:

 

Hétfő 08:00 - 17:30
Kedd 08:00 - 16:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 12:00

 

Főépítészi iroda ügyfélfogadása

2020 március 1-jétől:

Hétfő
(ügyfélszolgálat)
13:00 - 17:30

Szerda
Passa Gábor
főépítész

13:00-16:00
 

Péntek
(ügyfélszolgálat)

08:00 - 12:00

Polgármesteri beszámolók

Dunakeszi Polgár

Dunakeszi Post

Városi Sportegyesület Dunakeszi

Gérecz Attila Tanuszoda

Széchenyi Terv Plusz

Új Széchenyi terv