! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Hot Jazz Band és A Nyughatatlan koncert Dunakeszin

KezdőoldalEseményekHot Jazz Band és A Nyughatatlan koncert Dunakeszin

Hot Jazz Band és A Nyughatatlan koncert Dunakeszin

Koncert
Kulturális programok

Hot Jazz Band és A Nyughatatlan koncert Dunakeszin

A Hot Jazz Band 2020-ban harmincötéves fennállását ünneplő Hot Jazz Band zenekar leginkább a korai jazz és a két világháború közötti magyar könnyűzenei termés Karády, Kabos, Jávor, Latabár filmek zenéinek korhű megszólaltatóiként ismer és szeret a hazai hallgatóság.
Az 1990-es évek második felében egyedüli magyar jazz-zenekarként négy nemzetközi versenyt nyertek Franciaországban, ezek közt a legkiemelkedőbb a St. Raphael-ben megrendezett Nemzetközi New Orleans Jazz Verseny, ahol 54 zenekar közül hozták el az első díjat. Az amerikai sikerek sem maradtak el a zenekar életéből. A jazz szülőhazájában hat ízben jártak. A kaliforniai Sacramento-ban, a világ legnagyobb szabású jazz-találkozóján kétszer voltak a fesztivál legnépszerűbb zenekara. Tavaly jelent meg 14. lemezük „egy kis malac” címmel, ami főként a gyerekeknek íródott dalokból áll. A Hot Jazz Band kétszer részesült eMeRTon díjban, megkapta a Líra-díjat, a Louis Armstrong Emlékdíjat, az Ezüst Életfa díjat, 2015-ben Kossuth-díjat kapta meg. A kobuci kertben felcsendülnek majd a legismertebb feldolgozások, mint az én babám egy fekete nő, a bankban nincsen betétem, a Halló Baby vagy az Odavagyok magáért slágerek is.
https://youtu.be/e23GkwJ94jI

A Nyughatatlan
Az autentikus amerikai életérzéssel átitatott country és rockabilly találkozik a Nyughatatlan saját dalaiban. 2022-ben a fődíjat, azaz az „Entertainers of the Year” díjat hozták el az amerikai Texas Sounds Country Music Awards fesztiválról. 13 év alatt 6 lemezzel, illetve egy aranylemezzel büszkélkedhet a csapat. Hatodik angol nyelvű lemezüket Texasban, a texasi Rosewood stúdióban fejezték be, az albumra tizenegy saját szerzemény került fel. A „menni Amerika” szerzeményük egy osztrák, egy lengyel és egy magyar válogatás lemezre is felkerült. Saját szerzemények mellett Johnny Cash dalokat adnak elő.
https://youtu.be/zQwJt_BtEN4

Hot Jazz Band és A Nyughatatlan koncert Dunakeszin a József Attila Művelődési Központban.

➽ JEGYEK ONLINE
Kedvezményes: 4500 Ft

A koncert napján: 6400 Ft

CÍM:
Dunakeszi, Állomás sétány. 17
INFORMÁCIÓ: 06 30 618 6833

Az esemény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg. www.nka.hu

Plakát

jpg ikon

Plakát

Letöltés