! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Széchenyi Terv Plusz

KezdőoldalSzéchenyi Terv Plusz

Dunakeszi Aranyalma Tagóvoda bővítése

Dunakeszi Város Önkormányzata 2022.01.13-án sikeres pályázatot nyújtott be az TOP_PLUSZ-3.3.1-21 – Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése c. pályázati felhívásra. A projekt a Széchenyi Terv Plusz Program keretein belül kerül megvalósításra, 800 millió Ft vissza nem térítendő támogatás segítségével az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban. A projekt általános célja, hogy Dunakeszi településen a szociális alapellátás kedvező feltételeit biztosítsa, ezáltal javuljon a lakosság szociális állapota.  A projekt kiemelt célja, hogy az új épületszárny kiépítésével az Aranyalma Tagóvodában fennálló zsúfoltság és így az ott dolgozókra nehezedő nyomás csökkenjen.

A projekt főbb adatai

Kedvezményezett neve:                            Dunakeszi Város Önkormányzata

Fejlesztés tárgya:                                      Dunakeszi Aranyalma Tagóvoda bővítése

A szerződött támogatás összege:              800 000 000 Ft

A projekt azonosítószáma:                         TOP_PLUSZ-3.3.1-21-PT1-2022-00018

Projekt tervezett befejezési dátuma:           2024.12.01.

Aranyalma Tagóvoda bővítése

A projekt tartalmának bemutatása

A projekt tartalmának bemutatása

A fejlesztendő épület természetben a 2120 Dunakeszi, Alag terület, hrsz.: 056/35 címen található.  A beruházás keretében az Aranyalma Tagóvoda négy darab, egyenként 54,02 m2 alapterületű csoportszobával bővül, melynek eredményeképpen 108 db új óvodai férőhely jön létre.

A projekt keretében létrejövő épületszárny fűtött folyosóval fog kapcsolódni a meglévő épülethez. A bővítményben a csoportszobákon kívül  gyermek öltözők és mosdók, elkülönítő, orvosi szoba, szülői fogadó helyiség, valamint gazdasági iroda, óvodavezető-helyettesi iroda, takarítószertár és gépészeti tér kerül kialakításra. A megnövekedett gyermek-és dolgozói létszám kiszolgálása érdekében a meglévő épületben átalakítására kerül a melegítőkonyha, fogyasztói edénymosogató, étkező, elkülönítő, szülői fogadó, orvosi szoba, nevelőtestületi szoba és a szertár. A bővítményben egy akadálymentes szülői mosdó-WC is kialakításra kerül. Az energiahatékonysági szempontok érvényesítése jegyében homlokzati, tető, lábazati és talajnedvesség elleni szigetelés valósul meg, kialakításra kerül napelemes rendszer és hőszivattyú, a környezetbarát megoldások vonatkozásában pedig kerékpártároló, elektromos autó töltőállomás és nagy levélfelületi index-szel rendelkező növények telepítése is megvalósul. A projekt keretében tíz standard és egy akadálymentes parkoló kerül kialakításra.