! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

I. Dunakeszi Mindmegeszi toroskáposzta- és böllérverseny

KezdőoldalEseményekI. Dunakeszi Mindmegeszi toroskáposzta- és böllérverseny

I. Dunakeszi Mindmegeszi toroskáposzta- és böllérverseny

Családi
Szabadtéri program

I. Dunakeszi Mindmegeszi toroskáposzta- és böllérverseny

Helyben készült disznótoros finomságokkal várják a látogatókat és szurkolókat az I. Dunakeszi MIndmegeszi toroskáposzta- és böllérversenyen induló csapatok február 18-án a Katonadombon.

Első alkalommal, de hagyományteremtő céllal rendezi meg Dunakeszi Város Önkormányzata az I. Dunakeszi Mindmegeszi toroskáposzta- és böllérversenyt. Február 18-án, reggel 7 órától a Katonadombon helyi vállalkozások, szolgáltatók és lakosok mérik össze disznóvágásokon szerzett tapasztalataikat, hogy együtt elevenítsék fel a városban a falusi szokást.

A feladat nem kevesebb, mint csapatonként egy félsertést helyben feldolgozni és legalább négyféle ételt készíteni belőle, amiket a látogatók számára, kóstolójegyek ellenében „áruba is bocsátanak”. Lesz itt frissen főzött orjaleves, toroskáposzta, helyben töltött és sütött hurka, kolbász, de kapható lesz pecsenye és tepertő is. A helyben készített ételek mellett minden csapat versenyeztet, zsűriztet pálinkát és sós süteményt, pogácsát is. A zsűri az ételeket külön-külön értékeli, de díjat lehet nyerni a tálalással, a vendéglátás minőségével, a gyorsasággal, a higiéniával és még egy igazán frappáns csapatnévvel is.

A díjazásban a látogatóknak nagy szerepük lesz, ugyanis a legtöbb kóstolójegyet begyűjtő csapat nyeri el a közönségdíjat, jelen esetben a fődíjat.

A sütés-főzéshez a vidám hangulatot a színpadi programok alapozzák meg. A helyi egyesületek mellett fellép A Két Zsivány, Márió és Váradi Gábor 3 fős zenekara is.

Zsezserán Antal, alias Zsezsi, korábbi dunakeszi hentesüzlet tulajdonosa felajánlásából a rendezvény helyszínén disznóvágással kapcsolatos kiállítást is berendeznek a szervezők, eszközök, használati tárgyak, konyhai és „szakipari” kellékek felhasználásával. Láthatók lesznek különböző relikviák, mint hasi hurkatöltő, fogaskerekes réz hurkatöltő, faszenes disznóperzselő, tőkekefe, mérlegek, keverőteknő, de gyönyörű vaskályhák, sparheltek is a tárlat részét képezik majd.

A rendezvényre a belépés ingyenes. A kóstolójegyek a rendezvény napján a helyszínen megvásárolhatók. A kóstolójegy ára 1000,- forint, Dunakeszi Kártyával 700,- forintért elérhető.

Február 18. I. Dunakeszi Mindmegeszi toroskáposzta – és böllérverseny programok

Programok

Galéria

Térkép

7:05

Megnyitó, polgármesteri köszöntő, fogópálinka zsűriztetés

Dióssi Csaba

polgármester
11:00

REdit Szenior Örömtánc Klub

Radvánszki Edit

szenior örömtánc oktató
11:30

Dunakeszi Cheerleader Team

Kundlya Zsófia

táncoktató
12:00

Versenyző csapatok bemutatása

Kundlya Zsófia és Kozma

házigazdák
12:30

Váradi Gábor zenekara

13.30

REdit Szenior Örömtánc Klub táncoltatás

Radvánszki Edit

szenior örömtánc oktató
14:00

A Két Zsivány

zenés produkció

15.00

Eredményhirdetés

Tóth Csaba

zsűrielnök
15.30

Márió

zenés produkció

16.45

Dunakeszi Koncertfúvósok

zenés produkció