! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

IX. Dunakeszi Viadal

KezdőoldalEseményekIX. Dunakeszi Viadal

IX. Dunakeszi Viadal

Családi
Szabadtéri program

Igazi családi nap lesz a IX. Dunakeszi Viadal, a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki találhat számára érdekes attrakciót a március 14-i rendezvényen.

Két év szünet után Dunakeszi Város Önkormányzata ismét megrendezi a Dunakeszi Viadalt a forradalom és szabadságharc ünnepe alkalmából a Katonadombon. Március 14-én 10.45-től Dáma lovassági bemutató alapozza meg a hangulatot a 11 órakor kezdődő Viadalhoz, amelyet idén a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődés Kollégiuma támogat.

Látványos lovassági és gyalogsági összecsapásra számíthatnak idén is a nézők. Utóbbihoz a korábbi évekhez hasonlóan 10-12 éves gyerekek jelentkezését várják a programiroda@dunakeszi.hu e-mail címen. Az előzetes regisztrációra azért van szükség, hogy a gyermekek a helyszínen átvehessék a színtérre való belépésre jogosító karszalagot.

A harci jelenettel nem ér véget a rendezvény, néptánc, majd solymász bemutató követi. 11 órától a nagy attrakciók mellett párhuzamosan délután öt óráig színes, érdekes, interaktív programokkal és attrakciókkal is készülnek a szervezők.

A Fabula Bábszínház előadása 14.30-kor kezdődik, majd a Bóbita Zenekar szórakoztatja koncertjével a legkisebbeket. A Katonadombra települnek aznap az októberi Szent Mihály-napi sokadalom nagy kedvencei is: a ládavasút, valamint a Kalandozó Komédium és a Virgonckodó Játszópark különleges fajátékaikkal.

A népi hagyományoknál maradva meghívott vendég az Árpád Népe Hagyományőrző, Kulturális és Sport Egyesület, amelynek munkatársai jurta sátorral, kézműves foglalkozással és kiállítással is készülnek. Emellett a Viadalon debütál a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény vándorkiállítása, amelyen kvízjátékban való részvételre is lehetőség van.

A helyszínen óriásszínező és táncház is várja a gyereket, valamint kipróbálhatják az íjászatot és szablyavívást is. Az érdeklődők a solymászat kulisszatitkaiba is bepillanthatnak.