! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Pénteken Örmény Est a VOKE-ban

KezdőoldalEseményekPénteken Örmény Est a VOKE-ban

Pénteken Örmény Est a VOKE-ban

Nagypénteken Jézus szenvedésére és kereszthalálára emlékezik az egyház, Örmény Nemzeti Est 2022. április 14-én 17 órakor, közreműködik Sörös Miklós színművész.

Nagypénteken Jézus szenvedésére és kereszthalálára emlékezik az egyház. Keresztút elmélkedéseit Őszentsége I. Karekin, minden örmények katholikosza írta. 1977 decemberében azért ment Rómába, hogy ta­lálkozzon a Szentatyával, és megerősítse vele és a Katolikus Egyházzal a közösség szent kötelékét.

Most szimbolikusan ismét találkozik Karekin katholikosz Róma püs­pökével, e jelképekkel és lelki tartalommal telített gesztusban: együtt jár­nak közös Uruk, minden üdvösség forrása, Jézus Krisztus nyomában a kereszthez vivő úton egyházaik nevében és egységük kifejezéseképpen. Az örmények történelme nem érthető meg, másként, csak hitükből ki­indulva. A legkorábbi keresztény igehirdetéstől fogva, amelyet a hagyo­mány szerint Bertalan és Tádé apostol végzett körükben. Az örmény nép viszontagságai arról tanúskodtak, hogy életük árán is hűek akartak ma­radni Krisztushoz.

Örmény Nemzeti Est, VOKE április 14. 17 óra Sörös Miklós színművész közreműködésével