! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Szent Mihály Nap 2021

KezdőoldalEseményekSzent Mihály Nap 2021

Szent Mihály Nap 2021

Családi
Szabadtéri program

Október 3-án újra Szent Mihály-napi sokadalom Dunakeszi főterén. Szentmise, színpadi programok, kézműves foglalkozások és kiállításmegnyitó is része az aznapi programoknak.

Október első hétvégéjén újra pezsgés költözik a főtérre, október 3-án, vasárnap rendezi meg Dunakeszi Város Önkormányzata a Szent Mihály napot.

Hagyományos módon az események sorát az ünnepi szentmise nyitja a Szent Mihály templomban. Majd a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény várja ingyenes tárlatvezetéssel a látogatókat.

A színpadi műsorok a legkisebbeknek szóló produkcióval kezdődnek, a Dunakeszi Feszt kisszínpadán debütált Bartha Tóni Bábszínháza szólítja a közönséget az emelvény elé.

A művészt a Dunakeszi Koncertfúvósok követik, majd a Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola tánccsoportja lép fel. Dunakeszi tehetséges fiatal énekesnője, Arany Évi is színpadra áll, valamint idén először légtornász bemutatóval is készülnek a szervezők.

Szabó Kira Vivien karika bemutatóját 16.45-től láthatja a közönség. Este 18 órától pedig kezdődik a Cimbaliband és Talamba Ütőegyüttes közös koncertje.

Az idei rendezvény különlegessége, hogy ezen a napon 16 órakor nyílik meg a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán a Kossuth- és Prima Primissima-díjas grafikus, Sajdik Ferenc Gyerekkorom Dunakeszije című állandó kiállítása.

A tárlat anyagát a művész dunakeszi vonatkozású rajzai adják, amelyeket a nyár közepén adományozott a városnak. A kiállításmegnyitó, amelyen a művésszel való találkozásra és könyvének dedikálására is lehetőség nyílik, nyilvános, az ünnepségre érkező közönséget is várják.

Erre az alkalomra a kiállított grafikákból könyv is megjelenik, amely a helyszínen megvásárolható, majd október 4-től a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán és a Révész István Helytörténeti Gyűjteményben is elérhető.

A színpadi programokon kívül ládavasúttal, a Karzat Színház népi játékaival, népi körhintával, szőlőpréseléssel, kézműves foglalkozásokkal is készülnek a szórakozni vágyó közönségnek. De az esemény elmaradhatatlan elemei a kézműves termékeket és gasztronómiai különlegességeket felsorakoztató sátrak.

Kellemes szórakozást kívánunk!