! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

5000. születési támogatás Dunakeszin

KezdőoldalHírek5000. születési támogatás Dunakeszin
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű
2021-04-10

Babaköszöntő csomag és oltási támogatás a dunakeszi gyermekért és családjukért.

Több mint 1500 babacsomagot osztott ki és csaknem 3500 alkalommal igényeltek oltási támogatást Dunakeszi lakosai, gyermekes családjai 2015 óta.

Születési támogatás, babacsomag

A babaköszöntő csomagban pelenkával, kifogóval, babapléddel, bodyval, ajándék dobozzal, kanállal, előkével, „Vigyázat, gyerekkel vagyok!” matricával az autó hátsó szélvédőjére és tájékoztató füzettel kedveskedik az önkormányzat az első életévüket be nem töltött gyermekeknek, 5000,- forint értékben.

A születési támogatásra a dunakeszi lakcímkártyával rendelkező gyermekek jogosultak. A kérelem a csatolt mellékletből letölthető, vagy az ügyfélszolgálaton igényelhető. A kérelmeket postai úton, vagy személyesen a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán lehet benyújtani.

Oltástámogatás

Az oltástámogatást bármely dunakeszi lakcímkártyával rendelkező szülő igénybe veheti 0-14 év közötti gyermekére. A 15.000,- forint értékű támogatás az ajánlott védőoltások gyógyszertári díjának megtérítését jelenti. Így visszaigényelhető a rota vírus, a bárányhimlő, a gennyes agyhártyagyulladás (meningococcus C, B, A törzs) és a kullancscsípés okozta agyvelőgyulladás elleni védőoltás ára.

A támogatás több védőoltás visszatérítését is lehetővé teszi a keretösszegen belül. A csatolt mellékletben található kérelem az oltás beadását követő legfeljebb 30 napon belül adható be a Polgármesteri Hivatal szociális és egészségügyi csoportjához. A kérelemhez mellékelni kell a gyógyszertári blokkot, a gyermekorvos igazolását, vagy az oltási kiskönyv felmutatása szükséges.

További kapcsolódó fájlok

pdf ikon

Oltástámogatási kérelem

Letöltés
pdf ikon

Születési támogatás / babacsomag

Letöltés
pdf ikon

Oltástámogatási rendelet

Letöltés