! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

A Képviselő-testület elfogadta a 39_2020. (X.30.) számú önkormányzati rendeletét a változtatási tilalom elrendeléséről

KezdőoldalHírekA Képviselő-testület elfogadta a 39_2020. (X.30.) számú önkormányzati rendeletét a változtatási tilalom elrendeléséről
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Ügyintézés
2021-05-04

A rendelet változtatási tilalmat rendel el a helyi építési szabályzat, illetve szabályozási terv készítésének időszakára. Az érintett területek a csatolt rendeletben megtalálhatóak.

Dunakeszi Város Önkormányzata 119/2018. (V.31.) sz. Önk. határozattal jóváhagyott Településszerkezeti Tervének és a 6/2018. (V.31.) sz. Önk. rendelettel jóváhagyott Helyi Építési Szabályzat és Szabályozási Tervének soron kívüli módosítása folyamatban van.

A felülvizsgálat elvégzéséig és a rendelet elfogadásáig a jelenleg hatályos előírásokat kell alkalmazni az engedélyezés során. Amennyiben egy terület beépítési előírását módosítani kívánjuk, az új előírások hatályba lépéséig az engedélyezési eljárás során a jelenlegi besorolást kell figyelembe venni.

Ezen probléma elkerülésére az épített környezet alakításáról és védelméről szóló módosított 1997. évi LXXVIII. törvény 20.§-a lehetőséget biztosít változtatási tilalom elrendelésére, kifejezetten a helyi építési szabályzat, a szabályozási terv készítésének időszakára annak hatálybalépéséig, de legfeljebb 3 évig.

Fentiek alapján Dunakeszi Város Önkormányzata megalkotta a változtatási tilalom elrendeléséről szóló 39/2020. (X.30.) számú önkormányzati rendeletét. A rendelet az alábbiak alapján módosításra került.

Kapcsolódó fájl