! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

A Kormány támogatja a két új középiskola megépítését

KezdőoldalHírekA Kormány támogatja a két új középiskola megépítését
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Dunakeszi Diáknegyed | Közérdekű | Oktatás
2022-01-27

Indul a két új középiskola építése Dunakeszi északi határán, ahol 1500 diák tanulhat egyszerre. „Ilyen mértékű középiskolai beruházás még nem volt Magyarországon, és ez most, Dunakeszin fog megvalósulni!” – jelentette ki Tuzson Bence, a város és a térség országgyűlési képviselője élő videós bejelentkezésében a kormányülés helyszínéről, rögtön a döntés megszületése után.

Magyarország Kormányának 2022.01.26-i ülésén döntés született Dunakeszi két új középiskolájának megépítéséről. Dunakeszin a járműjavító üzem és a körülötte kialakított műhelytelep megépítése óta nem történt ekkora beruházás, amely megvalósulásával 100 évre repíti előre városunk oktatási, kulturális és sportéletét.

Tuzson Bence országgyűlési képviselő közbenjárásával Dunakeszire olyan mértékű állami támogatás érkezik, amelyet saját forrásból mintegy 60 év alatt tudna előteremteni a város. „A Kormány megvalósítja a Dunakeszi Diáknegyedet. (…) Ilyen mértékű középiskolai beruházás még nem volt Magyarországon, és mindez most, Dunakeszin fog megvalósulni! Ezért joggal mondhatjuk, hogy ez a térség Magyarország leggyorsabban fejlődő térsége” – jelentette ki Tuzson Bence, a város és a térség országgyűlési képviselője élő videós bejelentkezésében a kormányülés helyszínéről, rögtön a döntés megszületése után.

A gimnázium és a szakgimnázium Dunakeszi északi határán, a Klapka utcánál épül meg. A két új iskola közel 1500 diák oktatását látja majd el, 4 évfolyamos kéttannyelvű gimnázium, valamint informatikai, közgazdász, gépész és elektronikai szakirányokat indító 5 évfolyamos szakgimnázium épül összesen 46 osztályteremmel.

Az iskolákhoz 2 saját tornacsarnok és 2 sportpályája, valamint egy új uszoda is épül. A két épületet összekötő részben helyezkedik el a 450 fő részére kialakított étterem, amely akár városi rendezvények megtartására is alkalmas lesz, valamint a konyha, az épület tetején pedig zöldfelület kerül kialakításra.

A komplexum autóval három irányból is megközelíthető lesz, elsősorban egy újonnan megépülő északi összekötő útról, valamint a Klapka és Sólyom utca felől.

Kerékpárral és helyi tömegközlekedéssel szintén három irányból, illetve a Dunakeszi Gyártelep vasútállomástól gyalogosan 10 perc sétával is eljuthatunk majd az iskolákhoz.

Tágas, fényes közösségi terek, tetőablakok és sok zöldfelület biztosítja a diákok megfelelő komfortérzetét.

Az építkezés során több mint 300 fát ültetünk, valamint a zaj és por felfogására az iskolák és a lakóövezet közé gyorsan nővő fafajtákból 50 méter széles véderdősáv kerül telepítésre, amelyet később tovább sűrítenénk.