! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Adó- és adóelőleg befizetések szeptember 15-ig

KezdőoldalHírekAdó- és adóelőleg befizetések szeptember 15-ig
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Ügyintézés
2021-09-08

Közeleg a második félévre vonatkozó adók befizetési határideje.

Tisztelt Adózóink!

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy az önkormányzat felé fizetendő második félévre esedékes adókat/adóelőlegeket 2021. szeptember 15-ig lehet – tartozás és pótlékmentesen – megfizetni!

2021. szeptember 15-ig fizethető

  • az építmény- és telekadó második félévi része,
  • a 2021. évi iparűzési adóelőleg második részlete és a
  • kisadózó vállalkozások tételes iparűzési adójának második részlete, valamint
  • ezen határnapig kell befizetni az augusztus hónapban beszedett idegenforgalmi adó összegét is.

A naprakész adószámla információk megtekintésének legegyszerűbb módja, ha ezt elektronikusan teszi meg. Az adószámla elektronikusan, az ügyfélkapus belépés után az Elektronikus Önkormányzati Portál felületén tekinthető meg.

Nyitólap: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap. Az adószámla-kivonatot az kérdezheti le, akit erre feljogosított az adózó, de magánszemély esetében a saját adószámláját minden további nélkül megtekintheti.

A fizetési kötelezettséget a pénzforgalmi bankszámlanyitásra kötelezett adózónak belföldi pénzforgalmi bankszámlájáról átutalással, pénzforgalmi bankszámlanyitásra nem kötelezett adózónak postai készpénz-átutalási megbízással (csekk) vagy belföldi bankszámlájáról történő átutalással kell teljesítenie.

(Kérjük feltüntetni az Ön adószámát vagy adóazonosító jelét.) Ügyfélszolgálatunkon – félfogadási időben – lehetőség van bankkártyával történő fizetésre (POS) is.

Az Elektronikus Önkormányzati Portálon keresztül minden adózó számára elérhető az adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettségek online lekérdezése és befizetése.