! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Állami segítséget kap a város illegális hulladéklerakó felszámolására

KezdőoldalHírekÁllami segítséget kap a város illegális hulladéklerakó felszámolására
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű
2021-12-13

Dunakeszi Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Belügyminisztérium, „Tisztítsuk meg az országot!” kiírásán, amelyen több mint 28 millió forintot nyert el a régi FKF II. sz. hulladéklerakóhoz vezető út és környékének megtisztítására.

Dunakeszi Város Önkormányzata a korábbiakban is nagy hangsúlyt fektetett a városban található illegális hulladéklerakók felszámolására. A Dunakeszi Önkéntes Köztisztasági Napokon eddig önkormányzati támogatással 87 helyen számoltak fel illegális hulladéklerakókat, több száz tonna szeméttől szabadítva meg a város zöldterületeit. Önkéntesek, helyi vállalatok, és a Közüzemi Kft. segítségével történtek a munkálatok.

Most azonban egy sikeres pályázatnak köszönhetően állami forrás is érkezik Dunakeszire erre a célra: a Belügyminisztérium által kiírt, „Tisztítsuk meg az országot!” pályázaton városunk bruttó 28.233.639 Ft-ot nyert, amelyből a régi FKF II. sz. hulladéklerakóhoz vezető önkormányzati utat és környékét vállalta megtisztítani az önkormányzat.

Az úton és környezetében nagy mennyiségű, nagyrészt építési-bontási hulladék halmozódott fel az évek folyamán, a város célja ezt a területet megtisztítani, és visszaadni a természetnek.