! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Megalakult az új képviselő-testület

KezdőoldalHírekMegalakult az új képviselő-testület
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű | Választások 2024
2024-10-02

Megtartotta alakuló ülését Dunakeszi Város Önkormányzatának új képviselő-testülete, Dióssi Csaba polgármester mellett 14-en tettek esküt ma arra, hogy együttes erővel fognak a jó célokért, eredményekért dolgozni.

Idén a 32.249 szavazásra jogosult dunakeszi állampolgár közül 20.304-en járultak a szavazóurnákhoz június 9-én Dunakeszin, hogy döntsenek arról, kik vezessék a következő 5 évben a várost. Ez több mint 61%-os részvételi arány. Az induló 5 polgármester közül 59%-os többséggel Dióssi Csaba nyerte meg a választást. Tíz egyéni választókerületben választottak a helyiek képviselőket, négyen pedig kompenzációs listáról kerültek be a testületbe.

A képviselő-testületben 5-en cseréltek helyet, új tagként került be Kárpáti Zoltán, a 2-es választókerület képviselőjének helyére Juhos Márton (Szeretünk Dunakeszi Egyesület, Dunakeszi Odateszi Egyesület, FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt), a 10-es körzetben Erdész Zoltán korábbi alpolgármestert váltja Juhász Ádám (Szeretünk Dunakeszi Egyesület, Dunakeszi Odateszi Egyesület, FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt). Kompenzációs listáról jutott be Bilinszky Ferenc (Békés Nemzet Egyesület) Tonzor Péter (Demokratikus Koalíció, Magyar Szocialista Párt, Párbeszéd- a Zöldek Pártja, Nép Pártján, LMP – Magyarország Zöld Pártja jelöltje), Cseresznyés Csilla (Momentum Pest vármegyei képviselője a Közösen Kesziért Egyesület jelöltje) és Gulyás Márta (Demokratikus Koalíció, Magyar Szocialista Párt, Párbeszéd- a Zöldek Pártja, Nép Pártján, LMP- Magyarország Zöld Pártja). Távozott Kárpáti Zoltán, Varga Zoltán Péter, Lukácsi Bálint, Bilinszky Ádám és Nagy Attila.

Általános alpolgármesterként folytatja munkáját Sipos Dávid, a 9-es választókörzet önkormányzati képviselője, és társadalmi megbízatású alpolgármester marad Nyíri Márton, aki az idei választáson az 5-ös körzet önkormányzati képviselőjeként is váltotta Bilinszky Ferencet.

A képviselő-testület elfogadta a polgármester javaslatát, miszerint a pénzügyi és jogi bizottság elnöki tisztségét Bilinszky Ferencre bízta. Tagként fogadták el Hircz Tamást (Független), Juhász Ádámot, Juhos Márton és Pethő Krisztiánt. A “Gondoskodunk az idősekről” tanács elnöke Csoma Attila, a családügyi tanácsnok Seltenreich József, az egyházügyi tanácsnok Szabó József, a sport és ifjúságvédelmi tanácsnok Benkő Tamás, a környezetvédelmi tanácsnok Nyíri Márton maradt, míg az egészségügyi tanácsnok Cseresznyés Csilla lett.

Eredményes munkájukhoz sok sikert kívánunk!