! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Árad a Duna, a kompközlekedés is leáll

KezdőoldalHírekÁrad a Duna, a kompközlekedés is leáll
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közbiztonság | Közérdekű | Zöld Dunakeszi
2024-06-05

Gyors árhullám vonul le a Dunán, ma reggel 552 centimétert ért el a vízmagasság. Az Országos Vízjelző Szolgálat előrejelzése alapján a tetőzésre már nem is kell olyan sokat várni, előreláthatólag szombat hajnalban 650 +/- 11 cm centiméteren áll meg az emelkedés. A Helyi Védelmi Bizottság a szükséges intézkedéseket megtette, a Szabadstrand területén az áramszolgáltatást és a közvilágítást kikapcsolta, a vízzel elöntött területeket lezárta a gyalogosforgalom elől. A vízszint emelkedésével további útszakaszok kerülnek lezárásra a járműforgalom elől.

Elsőfokú készültség

„A védekezést megszerveztük, 750 homokzsákkal védekezünk, és további 300 zsákot töltöttünk meg. Sok múlik azon, hogy az elkövetkezendő napokban mennyi csapadék hullik a vízgyűjtők területén. Elrendelem az elsőfokú készültséget. Óránként járőrözünk, és folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot. Jelenleg 3 vendéglátóegység és féltucat ingatlan érintett, akiket munkatársaim értesítenek és segítenek homokzsákokkal. A dunakesziek a +36 70 379 5979 -es telefonszámon tudnak homokzsákot igényelni.” – mondta Dióssi Csaba polgármester, a Helyi Védelmi Bizottság elnöke.

Lezárások

Az óvintézkedések és a tiltások ugyanazok, mint a téli áradás idején. Lenyűgöző látvány az áradó Duna, de a felázott talaj miatt fokozott a partfal omlásának és a fakidőlésnek a veszélye. A vízpart csak saját felelősségre látogatható, de a fürdés és a vízben sétálás, vízbe ugrálás tilos, baleset- és életveszélyes.

Leáll a komp

A komp ma este (06.05.) 20.30 óráig jár, utána bizonytalan ideig szünetel. Erről tájékoztatást a Horány-Dunakeszi komp Dunakomp Kft. Facebook oldalán és a dunakeszi fórumokon kaphatnak tájékoztatást.