! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Árvízi helyzetjelentés

KezdőoldalHírekÁrvízi helyzetjelentés
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű | Zöld Dunakeszi
2023-12-26

Dunakeszi Város Önkormányzata akciócsoportot hozott létre a vonuló árhullám adta feladatok elvégzése érdekében. Folyamatosan nyomon követjük a szakemberek által kiadott legfrissebb információkat, melynek ismeretében tesszük meg mi is a védekezéshez szükséges lépéseket. Az előrejelzés szerint várhatóan holnap tetőzik a Duna 660 cm-es magassággal.

Intézkedések

  • A gyors emelkedés miatt 12.25-ről 12.26-ra virradó éjszaka Dunakeszi Város Önkormányzata lezárta a Duna sor Rév út-Liget utca közötti szakaszát is, mert a víz a kiépített útra is kiöntött. Az itt élők a Liget utca felé tudnak kiállni az autóikkal.
  • A Madárlátta Tanösvény, a szabadstrandi sétány, a Duna-parti játszóterek a következő napokban nem látogathatók.
  • A komp 12.25-én délután 16 órakor az erős sodrás és a magas vízállás miatt leállt, a tervek szerint 12.29-én indul újra.
  • Házak, otthonok továbbra sincsenek veszélyben, de telkekre befolyhat a víz.

Fokozott óvatosság

Kérjük a sétálókat, fokozott óvatossággal közelítsék meg a Duna-partot, a felázott talajban a fák gyökerei megbízhatatlanok, nem ritka, hogy egy-egy esetleg kidől. Kérjük a lakosságot, hogy a lezárásokat mindenki vegye komolyan: se autóval, se gyalog ne menjenek a vízbe, mert kiemelten balesetveszélyes!

Probléma vagy homokzsák igénylése esetén az Önkormányzat ügyeleti telefonszáma hívható a +36 70 380 6473-as telefonszámon.