! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Átadták a mosdót a szabadstrandon

KezdőoldalHírekÁtadták a mosdót a szabadstrandon
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Fejlesztések | Strand
2021-08-02

Férfi, női, gyermek és akadálymentes mosdó, valamint baba-mama szoba is helyet kapott az új létesítményben.

Hiánypótló beruházás valósult meg a dunakeszi szabadstrandnál, megépült a nyilvános mosdó. A városi rendezvényeknek is helyt adó, de a kisgyermekesek, sétálók és kerékpárosok körében is népszerű Duna-parti szakasz egy állandó kellemetlensége oldódott meg ezzel. A szép, design elemekkel és modern kialakítással felépült családbarát mosdó minden igényt kielégít.

Dunakeszi Város Önkormányzata a Dunakeszi Duna Szabadstrand Fejlesztése című, KFE-00071-6/2020 azonosítószámú pályázaton 66.350.000,- támogatást nyert el. A 100%-ban támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program III. ütemében valósult meg.

A terveknek megfelelően a létesítmény egyik részében került kialakításra a női mosdó, 10 önálló illemhellyel, a külön bejáratú két baba-mama szoba pelenkázásra és szoptatásra alkalmas eszközökkel, valamint a szintén külön bejáratú gyermekmosdó. Az épület másik oldala a férfiaké négy piszoárral és három WC-vel, illetve ezen az oldalon kapott helyet az akadálymentes mosdó is.

A tervezésnél fontos szempont volt, hogy a zöld környezetbe is illeszkedjen az épület, így esett a választás a faszerkezetre és a faborításra. A létesítmény érdekessége, hogy közepébe, a nyitott tető alá egy tulipánfa is elültetésre került, amely miután megnő, árnyékot is biztosít az arra járóknak. Az építkezés miatt feltúrt területet hamarosan újra beborítják az elültetett fák és cserjék.

A tisztaságot állandó személyzet felügyeli és biztosítja. A mosdók nyitvatartása szezonálisan változik, amelyről az ajtókra kifüggesztett információs táblák adnak tájékoztatást.

Az épület körül ülőpadok és 10 kerékpárt befogadó tároló is helyet kapott.

A mosdót a Dunakeszi Kártyával rendelkező látogatók 200 Ft, kártyával nem rendelkezők 300 Ft ellenében vehetik használatba. Az itt kapott blokk levásárolható a strandi büfékben.

A szabadstrand fejlesztésére irányuló projekt részeként strandtérképet, házirendet ismertető információs táblák is kikerültek a helyszínre.