! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Átadták az új P+R és B+R parkolót Gyártelepen

KezdőoldalHírekÁtadták az új P+R és B+R parkolót Gyártelepen
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű
2020-12-11

33 új parkolóhellyel és 2×5 kerékpártámasszal, azaz 20 új kerékpártárolóval, valamint Taxi állomással bővül a P+R és B+R parkolók száma Dunakeszi-Gyártelepen, a Béke utca – Könyves Kálmán utca találkozásánál.

A fejlesztés a MÁV-val közös, együttműködési megállapodás keretében valósult meg. A beruházásra kijelölt terület részben a Magyar Állam tulajdona a MÁV Zrt. vagyonkezelésében; valamint az Önkormányzat tulajdona, önkormányzati törzsvagyon részét képezve.

Mivel a MÁV kiemelt feladatként kezeli a személyszállítás szolgáltatási színvonalának emelését, amelynek fontos eleme az állomási környezet szépítése, kulturáltabb utasforgalmi terek kialakítása, ezért 2019-ben elindult a legforgalmasabb állomásokat érintő „50 megújuló állomás” karbantartási program, melynek keretében több fővárosi és vidéki állomáson hajtottak és hajtanak végre karbantartási munkálatokat és komfortnövelő beavatkozásokat, annak érdekében, hogy az utazóközönséget kulturált állomási környezet fogadhassa.

Ennek részeként csatlakoztak be 43%-os fejlesztési finanszírozással az új parkoló kialakításába az önkormányzat 57%-os finanszírozása mellé, amely hányad területarányosan lett meghatározva.

Dunakeszi egyik legforgalmasabb állomásán ezzel a beruházással már 3 P+R parkoló könnyíti meg az ingázók életét. Így több mint 200 autó parkolhat kényelmesen a környéken.

A beruházás teljes összege: nettó 59 090 794,- Ft.