! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Átadtuk a Dömötör Zoltán Dunakeszi Sportuszodát

KezdőoldalHírekÁtadtuk a Dömötör Zoltán Dunakeszi Sportuszodát
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű | Választások 2024
2024-10-04

Hét év alatt a második uszodája nyílik meg október 5-én Dunakeszinek, a 2017-ben átadott Gérecz Attila Tanuszoda után már nemzetközi vízilabda mérkőzések megtartására alkalmas sportuszodája is van a városnak. A szinkronúszással és vízilabda bemutatóval egybekötött ünnepélyes átadón beszédet mondott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, dr. Tuzson Bence igazságügyi miniszter, a térség országgyűlési képviselője, Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere és Bíró Péter, a Nemzeti Sportügynökség (NSÜ) elnök-vezérigazgatója.

“Ez az uszoda egy csoda…. csodás komplexum… városunk büszkesége… úgy kellett a VSD-nek, mint egy falat kenyér… — így jellemzték a dunakesziek az új oszodát. Mi pedig hálásan köszönjük külügyminiszter úrnak és igazságügyi miniszter úrnak, hogy hittek az álmunkban és képviselték az érdekeinket a megvalósulás érdekében” — mondta ünnepi beszédében Dióssi Csaba polgármester. A Dunakeszi Diáknegyed az uszodával lett teljes, amit nemcsak a sportolók, hanem az egyéni érdeklődők is használhatnak. “Háromezer igazolt taggal és 26 szakosztályával a Városi Sportegyesület Dunakeszi, VSD a legnagyobb sportegyesület a vidéki klubok közül és úgy van 70 vízilabdázójuk és versenyeztetnek két korosztályban, hogy helyben eddig nem is tudtak edzéseket tartani. Számukra nagy lehetőség és segítség ez a komoly létesítmény” — említette a polgármester. 

“Nemcsak Dunakeszinek, hanem a környező települések számára is nagy dolog az uszoda megépítése. Felsorolni sem lehet, mennyi fejlesztés történt a városban az elmúlt 14 évben. Az ország legdimanikusabban fejlődő városa Dunakeszi” — mondta a térség országgyűlési képviselője.

Bíró Péter elnök-vezérigazgató ünnepi beszédében azt hangsúlyozta, az NSÜ azért van, hogy minél jobban kiszolgáljuk az egészségesebb nemzet, teljes nemzet, erősebb ifjúság törekvést, és lehetővé tegyék a tömegsport révén, hogy akár 90 éves korig itt sportolhassanak az emberek. „Viszont három dolog nagyon fontos: tisztaság legyen, minden funkcionáljon, és akik használják boldogabban menjenek ki az ajtón, mint ahogy bejöttek. Szerintem ebben az épületben ez meg fog valósulni, és garantálhatjuk, hogy az NSÜ nevében ez nemcsak ma, nemcsak holnap, nemcsak egy év múlva, hanem az évek során ez így lesz, és Dunakeszi is számíthat ránk” – hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató.

„Itt, Dunakeszin, megteremtjük az infrastrukturális feltételeit mindannak, hogy az itteni fiatalok a lehető legtöbb sportággal megismerkedhessenek, s így érjük el azt, hogy a magyarok sportnemzetből sportoló nemzetté váljanak. És büszkén mondhatjuk el, hogy Dunakeszi a sportoló nemzetté válás egyik legfontosabb pillére, egyik legfontosabb helyszíne lett itt Magyarországon. Hiszen itt Dunakeszin, a diáknegyeddel együtt, immáron hat sportcsarnokban, két komplett sporttelepen, szabadtéri sportparkokban, továbbá most már egy, a város határain túl is jelentőséggel bíró uszodában is sportolhatnak az itteni fiatalok” — szögezte le Szijjártó Péter külügyminiszter az átadón.

Az uszodára a dunakeszi egyházi vezetők, Bubrik Miklós görögkatolikus parókus, dr. Farkas László római katolikus plébános, dr. Petriné Chikán Katalin evangélikus és dr. Kodácsy Tamás református lelkész mennyei áldást is kért, majd a SYNUS SC szinkronúszói és az Ybl Waterpolo Club felnőtt csapata avatta fel a medencét.

Kötelező próbaüzem

Egy új létesítményt használatbavétel után tudnak igazán bejáratni, nincs ez másként a Dömötör Zoltán Dunakeszi Sportuszodával sem. Most 3 hónap terheléses próbaüzem következik, ami azt jelenti, hogy javítandó probléma esetén szünetelhet a nyitvatartás, de cserébe kedvezménye belépőjegy váltható. Alább a Nemzeti Sportügynökség tájékoztatója olvasható.

PRÓBAÜZEMI NYITVATARTÁS 2024. október 5-től (tervezetten 4 hétig):
Hétfő – Péntek: 08:00 – 20:00
Szombat – Vasárnap: 08:00 – 18:00

PRÓBAÜZEMI KEDVEZMÉNYES LAKOSSÁGI BELÉPŐDÍJ**:
Felnőtt belépő: bruttó 2.500,- Ft/fő/alkalom
Diák / Nyugdíjas belépő***: bruttó 2.000,- Ft/fő/alkalom
Gyermek belépő (3-6 éves korig): bruttó 700,- Ft/fő/alkalom

(a belépőjegy megváltása egyszeri belépésre jogosít fel)

Karóra kaució – készpénzben fizetendő: bruttó 2.500,-/ alkalom (a karóra visszaadásakor visszatérítésre kerül)

*A próbaüzem a sportuszoda végleges működtetési feltételeinek beállítására szolgál, melyre tekintettel a próbaüzem természetéből adódó használati körülményekkel (pl. vízhőmérséklet) kapcsolatosan Üzemeltetőt felelősség nem terheli.

Üzemeltető – a próbaüzem természetére tekintettel – az igénybevételt bármikor, indokolás nélkül megszakíthatja, lemondhatja, illetve annak adott időpontban történő megkezdésének biztosítását bármikor, indokolás nélkül megtagadhatja.

**A Tanuszoda Házirendjében és Házirend-kiegészítésében foglaltak, valamint az egészségügyi előírások betartásával.

*** Igazolvány bemutatásával igényelhető kedvezmény (külföldi állampolgár esetén diáknak minősül 6-18 éves korig, nyugdíjas 65 év felett)