! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Átadtuk a Dunakeszi Járási Hivatalt

KezdőoldalHírekÁtadtuk a Dunakeszi Járási Hivatalt
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Fejlesztések | Közérdekű
2022-03-26

Hétfőtől már az új épületben kezdi meg működését a Dunakeszi Járási Hivatal a pár hónappal korábban átadott Kormányablak szomszédságában. Ezzel kialakult Dunakeszi kormányzati jellegű negyede.

A kormány közigazgatás-fejlesztési programjának intenzitását igazolja a Dunakeszi Járási Hivatal törzshivatalának új épülete, valamint a szomszédjában elhelyezkedő pár hónappal ezelőtt átadott Dunakeszi Kormányablak.

A legdinamikusabban fejlődő régió címet viselheti a régió, köszönhető ez Tuzson Bence régiós országgyűlési képviselőnek és Dióssi Csaba polgármesternek, emelte ki beszédében Dr. György István államtitkár.

Az egységes informatikai felület lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy az adat és névváltozással kapcsolatos ügyeiket akár egy helyen, a járási hivatalokban intézzék. Jelenleg már 30 szolgáltató, köztük bankok és biztosítók is ezt a felületet részesítik előnyben.

A kormányhivatal törzshivatalának felépülésével a városkép is sokkal vonzóbb lett a sokrétű ügyintézés egy helyen kezelése mellett. „Dunakeszinek volt egy álma, egy terve, de nem volt területe, sem anyagi forrása. Ehhez kellett az az összefogás, amelyet Tuzson Bence országgyűlési képviselő megvalósított a MÁV, az állam és a város között” – említette beszédében Dióssi Csaba polgármester.

Tuzson Bence a korszerű épületek megépülésének fontossága mellett külön kiemelte a polgárok életminőségi változásának jelentőségét. Az új kormánynegyed helyszínválasztása nagyon jó, így az állampolgár időt nyer munkája, családja számára, hiszen út közben elintézheti ügyeit.

A földhivatal a Bárdos Lajos Általános Iskola épületéből települt át az új kormányzati negyedbe, a Verseny utcába. Így megkezdhetik oktatási tevékenységüket az új középiskolák, két osztályban elindíthatják a képzést a földhivatal eddigi helyén.

A Dunakeszi Diáknegyed felépüléséig az egykori Dunakeszi Járáshivatal épületében már a 2022/23-as tanévet kezdhetik meg a diákok.

Az állami-önkormányzati összefogás mindig az elvárható, színvonalas munkát eredményezi. 2016-ban kezdődő beruházások mértékét nézve a régió 44 épületének felújítása valósulhatott meg 46 Mrd forintból.