! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Átadtuk a Malomárok játszóteret

KezdőoldalHírekÁtadtuk a Malomárok játszóteret
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Fejlesztések
2021-04-12

Kooperatív készséget fejlesztő játékokat telepítettek Dunakeszi legújabb játszóterére, a Malomárok lakóparkban, a Dessewfy utcában.

Gyönyörű napsütéses időben tarthattuk Dunakeszi legújabb játszóterének hivatalos átadóját. Négyes hinta, négytornyú mászóvár alagúttal, kötélhíddal és versenycsúszdával, pókhálós mászóka trambulinnal a közepén, homokozó, kishajó, libikóka, 2 rugós hinta lett telepítve a Dessewffy utcai területre. A környéken élő kisgyermekes családok már korábban felfedezték, de az igazi használat csak most a hideg idő elmúltával kezdődik.

A játszóeszközök úgy lettek összeválogatva, hogy segítsék a gyerekek kooperatív készségét. A szülők számára a játszótér közepére asztalokat telepítettünk padokkal, hogy jól láthassák gyermekeiket, akik a térkővel burkolt járdán az egész területet kismotorral és futóbiciklivel is bejárhatják. Ivókút is létesült

A játékok kiválasztásába Csoma Attila, a körzet önkormányzati képviselője a lakosságot is bevonta. A „Révdülő – Dunakeszi” Facebook-csoportban közzétett felhívásra nagyon sokan reagáltak, több mint 40 játékjavaslat érkezett. A biztonsági előírásoknak megfelelően az eszközök alá ütéscsillapító felületet fektettünk le és speciális homokot szórtunk el.

A játszótér rendjére és tisztaságára a játszótér őr ügyel, ő nyitja és zárja a területet reggel 7 és este 7 órakor.

A játszóteret egyelőre a nap nagymértékben éri, de Tóth Eszter, Dunakeszi Főkertésze a kerítésen belülre és kívülre is telepített fákat .

Dunakeszi más részéről építkezés miatt kikerülő nagyméretű fákat ültettünk a területre, hogy mihamarabb biztosítsuk az árnyékot. Az 5 korai juhar már el is kezdett hajtani. A játszótéren belül, a kerítések mentén közel 200 db virágos, illatos cserjét ültettünk el. Kívülre hársfasort telepítettünk, a játszótér alatti területen pedig kialakítottuk a mentett fák ligetét

– mondta a Tóth Eszter az átadó ünnepségen.

A mentett fák ligetében 20-25 olyan fa talált új otthonra, amelyeket építkezésekről mentettek át, vagy olyan helyszínekről, ahol nem tudott fejlődni szűkös helye vagy tápanyagszegény földje miatt.