! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Az új kerékpáros körút is része lesz a keleti csomópontnak

KezdőoldalHírekAz új kerékpáros körút is része lesz a keleti csomópontnak
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Egészség | Fejlesztések | Közérdekű | Sport | Zöld Dunakeszi
2017-02-23

Az új kerékpáros körút is része lesz a keleti csomópontnak

Dunakeszi Város Önkormányzatának egyik kiemelt célja a város közlekedési hálózatának fejlesztése és biztonságosabbá tétele. Jelenleg az egyik legfőbb célkitűzésünk a meglévő, de leromlott állapotú utak felújítása, illetve a forgalombiztonság növelése. Felújítási programunk és ütemtervünk viszont sajnos nem tud kiterjedni a három legforgalmasabb útra (Fő út, Fóti út, Kossuth Lajos utca), mivel azok a Magyar Állam tulajdonában és a Magyar Közút NZrt. Kezelésében vannak.

A közútkezelő anyagi helyzete és nagyszámú kezelendő útja miatt városunk alapvetően nem számíthat gyors változásra. A kezelővel folytatott egyeztetéseken azonban sikerült elérni, hogy az említett utakat szegélyező közterületeket (járdák, parkolók, zöldsáv) Önkormányzatunk felújíthatja.

Ezzel összhangban elkészült a Kossuth Lajos, Széchenyi, Zerkovitz Béla utak csomópontjának körforgalommá fejlesztésének terve. Ám az arra vezető új, kerékpáros körút miatt a terveket módosítani, aktualizálni kell.

A testület mai döntésének értelmében a módosított terv elkészülte után megkezdődhetnek a tárgyalások a fejlesztés megvalósításáról.