! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Biztonságos Iskolautca program

KezdőoldalHírekBiztonságos Iskolautca program
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közbiztonság | Közérdekű | Oktatás
2023-11-08

A program célja

Dunakeszi Város közigazgatási területén lévő alap- és középfokú oktatási intézmények körül biztonságos közlekedésre vonatkozó edukációs kampány, forgalomtechnikai felülvizsgálattal és beavatkozással kiegészítve.

Miből áll a biztonságos iskolautca program

  1. Az edukációs kampány keretében az oktatási intézmények és a város közterület-felügyelőinek támogatásával megismertetjük az érintettekkel az intézmények körüli forgalmi rendet, a Puszi és Pá (Kiss&Ride) területek szabályos használatát, ezzel is segítve a gyors áthaladást az érintett területeken. Továbbá figyelemfelhívás az iskolába menet és az onnan történő hazaérkezés során szükséges magatartásra.
  2. A program másik eleme az egyes oktatási intézmények körüli forgalmi szabályozások és kihelyezett táblák felülvizsgálata, esetleges ellentmondások feloldása, vagy új biztonságosabb iskolai környezet kialakítása.

A program időtartama folyamatos, a változó feltételeknek való megfeleléssel.

Akik részt vesznek benne

A programban Dunakeszi Város Önkormányzata mellett részt vesz a városi Rendőrkapitányság is. Az oktatási intézmények környéke már 3 iskola (Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi, Kőrösi Csoma Sándor és a Széchenyi István Általános Iskola) esetében felmérésre került. A Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola esetében a forgalomtechnikai jelzések átstrukturálása 2023. év végéig megtörténik.