! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Biztosított lesz a gyermekfelügyelet az óvodákban, iskolákban

KezdőoldalHírekBiztosított lesz a gyermekfelügyelet az óvodákban, iskolákban
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű
2021-03-06

Gyermekfelügyelet és étkeztetés biztosított az igénylők számára a következő hetekben, a tavaszi szünetig.

A koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében március 8-tól április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak az óvodák, az iskolák hétfőtől online oktatásra térnek át. De az önkormányzatok kérésére a fenti intézmények a leállás idejére is biztosíthatnak gyermekfelügyeletet – jelentette be szombaton Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Mint Gulyás Gergely hangsúlyozta, az ügyelet azok számára elérhető, akiknek a munkája nem teszi lehetővé, hogy otthon maradjanak gyermekükkel, vagy nem tudnak gondoskodni gyermekfelügyeletről. Akiknek azonban módjában áll, tartsák otthon gyermeküket.

Bár az intézkedés hirtelen jött, városunkban azonnal megkezdték az étkeztetés szervezését. Az óvodai ügyeletben biztosított az étkezés a gyermekek számára. Az ügyeleten kívüli gyermekétkeztetés pedig két átadóponton történik majd a következő hetekben, minden nap 11:00 és 13:00 óra között: a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola gazdasági bejáratánál és a Széchenyi István Általános Iskola központi épületének melegítőkonyhájánál saját ételhordóban vehetők át az adagok. Március 16-tól már nem szükséges az ételhordó, adagonként előrecsomagolva adják át az igénylőknek.

Aki keddtől igényli a gyermekétkeztetést, hétfőn 9:30 óráig jelezheti a DÓHSZK Étkezési Csoportnál a már megszokott módon. A továbbiakban a megrendelés és lemondás a szokásos módon történik, az adott intézményben és az étkezési csoportnál is jelezni kell előző munkanapon 9:30-ig. Az átvételi pont megjelölése szükséges.