! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Boldog születésnapot, Dunakeszi!

KezdőoldalHírekBoldog születésnapot, Dunakeszi!
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Esemény | Kultúra
2022-03-28

Futakeszi, Bagossy koncert, Valahol Európában színházi előadás, születésnapi torta és még sok érdekes családi program kicsiknek és nagyoknak a várossá válás 45 éves évfordulója alkalmából.

Április 1-jén ünnepli várossá válásának 45 éves évfordulóját Dunakeszi. Ez alkalomból két napon át számos programmal készülünk a családoknak.

Április 1-jén, pénteken 19 órakor tartja a Valahol Európában című kétfelvonásos musical premier előadását a Bárdos Lajos Általános Iskola művészeti csoportja a VOKE József Attila Művelődési Központban. Majd április 4-én és 5-én tekinthetik még meg az érdeklődők a tehetséges fiatalok által Dunakeszin színpadra vitt darabot. Az előadásról és a jegyvásárlásról részleteket itt olvashatnak. A premier előadásra jegyek – korlátozott számban – a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán és a VOKE József Attila Művelődési Központban igényelhetők. A regisztrációhoz Dunakeszi Kártya szükséges.

Április 2-án két helyszínen is nagyszabású rendezvénnyel várjuk a látogatókat. A tavaszi Futakeszi 10 órakor rajtol el a repülőtéren, ahol már 8 órától várják mindazokat, akik beneveztek a versenyre. Idén is lesz ovis lufis futás, 2,5, 5 és 10 kilométeres táv. A részvételhez előnevezés szükséges a www.futakeszi.hu honlapon. További részletekért kattintsanak ide.

Ezen a napon a Katonadomb is újra megnyitja kapuit, hogy kicsik és nagyok együtt ünnepeljék Dunakeszit, amely idén már 45 éve viseli városi rangját. A családi nap délelőtt 10 órától változatos programokkal hívogat minden érdeklődőt, a belépés díjtalan. Ugrálóvár, ládavasút, kosárhinta, valamint a Kalandozó Komédium és Virgonckodó Játszópark interaktív játékai várja a kikapcsolódni vágyó gyerekeket, családokat.

A Dunakeszi Diófa Nagy Családosok Egyesülete számos programmal készül szombaton. A gyermekmesék kedvelőinek örömöt szerezve, író-olvasó találkozó lesz, meseolvasással.

Izgalmas szelfi pályázatot, játékot is hirdetnek az olvasás és könyvek népszerűsítésére, amely során a résztvevők között dedikált könyveket is kisorsolnak. Ehhez könyveket rejtenek el városszerte az egyesület munkatársai, a játék részleteit pedig elrejtik a kötetekben.

Erre a napra épül fel a Katonadombon a Szent Korona installáció is, amely a rendezvény után a IV. Béla király főtéren látható és látogatható május 15-ig. Bővebb információ a kiállításról itt.

A Dunakeszi Diáknegyed makettjének következő állomása a városi születésnap, így az érdeklődők megtekinthetik a beruházás látványtervét és bővebb információt is kaphatnak a helyszínen, ahol fényképezkedésre is lehetőséget biztosítunk.

9 hete zajlik már a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény online kvízjátéka, amely hétről hétre 5 új kérdéssel jelentkezik. A 45 kérdés a 45 éves Dunakesziről című felhívás legjobb 15 szereplője élő kvíz formájában a születésnapon méri össze tudását. Ez a hét még mindig lehetőség mindazoknak, akik eddig nem játszottak, vagy csak néhány hét kérdéseit válaszolták meg. A korábbi hetek fejtörői e hét végéig elérhetők.

Az ünneplő közönségnek a Maszk Bábszínház előadásán, a Matiné Zenekar fellépésén és a folk-rock stílust képviselő Bagossy Brothers Company esti koncertjén kívül még sok meglepetésben lesz része, így a víz fontosságának népszerűsítésére a DMRV Zrt. is kitelepül színes vizek és víz alapú koktélok kóstoltatásával, de egy születésnap központi eleme, a torta sem marad el.

A rendezvény házigazdája Tuzson Bence országgyűlési képviselő és Dióssi Csaba polgármester lesznek.

Dunakeszi 45, ünnepeljünk együtt!