! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

„CseppetSem!” gyűjtőpontok Dunakeszin

KezdőoldalHírek„CseppetSem!” gyűjtőpontok Dunakeszin
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Zöld Dunakeszi
2021-02-10

Dunakeszi több pontján háztartási sütőolaj begyűjtőpont létesült.

2021. február 8-tól az Önkormányzat és a Biotrans Kft. megállapodása alapján Dunakeszin is bevezettük a lakossági használt étolaj visszagyűjtést, hogy ezzel is hozzájáruljunk környezetünk védelméhez.

Tudott, hogy egy liter használt olaj több százezer liter vizet képes elszennyezni, ezért fontos, hogy a használt étolaj megfelelő módon kerüljön begyűjtésre és utókezelésre. A WC-be, lefolyóba öntött étolaj és más háztartási zsiradékok terhelik a csatornahálózatot, a lerakódó zsírüledék szűkületeket, dugulásokat hozhat létre.

A természetbe kerülve tönkreteszi a talajflórát, károsítja a növényzetet, elégetve rákkeltő anyagok szabadulnak fel. Ezért fontos, hogy minél nagyobb arányban gyűjtsük vissza, és hasznosítsuk újra az ilyen anyagokat. Erre teremt lehetőséget a megállapodás.

A begyűjtött étolajból és háztartási zsiradékokból megfelelő kezelés után bioetanol készül. Az akcióhoz nevelési intézmények mellett a Városháza is csatlakozott.

Dunakeszin az alábbi gyűjtőpontok létesültek:

  • Alagi Óvoda – Óvoda köz 1., hétköznaponként (munkanaponként) 8-16 óra között
  • Fazekas Mihály Általános Iskola – Radnóti utca 29., hétköznaponként (munkanaponként) 7-16 óra között, a konyhai bejáratnál
  • Játszóház Óvoda – Barátság utca 47., hétköznaponként (munkanaponként) 8-16 óra között
  • Városháza belső udvara – Fő út 25., a hivatal nyitvatartási idejében

Kérjük a lakosságot, hogy a megjelölt begyűjtési időpontokat tartsák szem előtt, és a használt étolajat, háztartási zsiradékot zárt flakonban, csurgás- és csöpögésmentesen helyezzék a gyűjtőedényekbe!

Amellett, hogy környezetünk védelméhez ilyen módon hozzájárulunk, a begyűjtött anyag után járó anyagi kompenzációt a résztvevő oktatási-nevelési intézmények kapják meg, tehát a környezetvédelem mellett őket is támogatják.

Köszönjük együttműködésüket