! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

„Dunakeszi az én városom” – rajz- és prózaíró pályázat

KezdőoldalHírek„Dunakeszi az én városom” – rajz- és prózaíró pályázat
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű | Kultúra | Oktatás | Pályázatok
2023-10-03

Pályázati felhívás

Dunakeszi Város Önkormányzata és a Szülőföld Könyvkiadó Kft. gyermek rajz- és rövidpróza-író pályázatot hirdetnek Dunakeszi az én városom címmel.

Pályázók köre

  • dunakeszi óvodások,
  • általános és középiskolás, valamint művészeti iskolás diákok,
  • előbbi két korosztályba tartozó, Dunakeszin élő, de nem itteni intézménybe járó gyermekek

Pályázat témája: Dunakeszi az én városom

A pályázat témája magába foglalhatja városunk épített és természeti értékeit, kulturális, történelmi emlékhelyeit, eseményeit, feledésbe merült helyszíneket, történéseket, bármely olyan élményt, amely a gyermekek és fiatalok számára személyes, egyedi és megismételhetetlen, ami számukra az otthont, Dunakeszit jelenti, jelképezi.

Amivel pályázhatsz

  • rajz
  • rövidpróza

Rajzpályázat

 A pályamű mérete: A/4 vagy A/3 fekvő vagy álló formátum

Választható technikák: zsírkréta, ceruza, tus, víz-, akril- vagy olajfesték, tempera, pasztellkréta, kollázs

Részben vagy egészben digitális technológiával készült pályaműveket nem fogadunk el.

A pályamű leadási formája: paszpartu kartonra felragasztva

Rövidprózaíró-pályázat

A Miért szeretem Dunakeszit? kérdésre is várunk írásos formában a gyermekektől választ, legfeljebb 50 szó terjedelemben. Humoros, érdekes, izgalmas formában fogalmazzák meg röviden, miért fontos nekik, hogy ebben a városban élnek, mik azok az élmények, amik a településen történtek meg velük, és amelyekre szívesen emlékeznek. (Óvodás gyermekek esetében az óvoda vagy a szülő jegyezze le a gondolatokat, iskolások maguk is megfogalmazhatják válaszukat.)

Pályázati feltételek

Egy pályázó maximum 2 pályaművet nyújthat be.

Kérjük, hogy a pályaműveket ne hajtsák össze!

A pályázat jeligés. A jeligét és a pályamű címét minden egyes rajz hátoldalán jól láthatóan fel kell tüntetni. Egyéb adat feltüntetése tilos! Egyéb esetében a pályamű nem befogadható.

A beküldendő pályaművek kötelező melléklete a pontosan kitöltött és képhez csatolt ADATLAP. Az adatlapokat elzárva tároljuk, azokat csak a zsűri döntését rögzítő jegyzőkönyv aláírását követően nyitjuk fel. Az adatlap a csatolt mellékletből elérhető

Határidők

A pályázat kezdete: 2023. október 10.

Benyújtási határidő: 2023. november 10.

A határidő után érkező pályamű nem fogadható be!

A pályaművek – a megfelelően kitöltött adatlappal együtt – 2023. október 15-től leadhatók az óvodák és iskolákban, valamint a Programirodán és a DÓHSZK Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár Gyermekrészlegén és Fiókkönyvtárában.

Szerzői jogok

A pályázó, ill. törvényes képviselője tudomásul veszi, hogy az eredeti művek megküldésével az eredeti pályamű tulajdonjogáról lemond, azt a kiíróktól nem követelheti vissza! A pályázó, ill. törvényes képviselője tudomásul veszi, hogy az eredeti pályaművel annak megküldését követően a kiírók teljes körűen rendelkeznek.

A pályaművek elbírálása

A beérkezett pályaművekből kiállítás készül a VOKE József Attila Művelődési Központban, amely 2024. április 16. és 26. között megtekinthető.

A beérkezett pályaművekből a zsűri kiválasztja azon pályaműveket, amelyeket árverésre bocsátanak, valamint azokat a rajzokat, amelyek a kötetben megjelennek.

A zsűri által kiválasztott pályaművekből készült könyveket értékesítjük.

Az árverés teljes bevételét és az eladott könyvek egy részéből származó bevételt a kiírók jótékonysági céllal egy dunakeszi gyermekintézmény részére ajánlják fel.

A nyertes pályázók díjátadásának tervezett időpontja: 2024. április 27. 10 óra, ahol gálaműsor keretében lesz az ünnepélyes eredményhirdetés és könyvbemutató a VOKE József Attila Művelődési Központban.

Közönség-díj

A valamennyi beérkezett pályaműből nyitott kiállításon a közönség is szavazhat az általa legjobbnak vélt pályaműre. A legtöbb szavazatot kapott pályaművet Közönség-díjjal jutalmazzuk.

A szavazatokat 2024. április 26. 12.00-ig lehet leadni a helyszínen.

Felhasználással és adatvédelemmel kapcsolatos jogok

Pályázó kijelenti, hogy a pályaművek megküldésével elfogadja a jelen szabályzatban foglalt pályázati feltételeket és hozzájárul ahhoz, hogy a megküldött pályaműveket a kiírók saját megítélésük szerinti módon, korlátlan számban, nyomtatott úton felhasználják, így különösen:

  • nyilvánosságra hozzák
  • tetszőleges példányban, tetszőleges alkalommal sokszorosítsák, a példányokat terjesszék,
  • kiállítsa, árverésre bocsássák.

Pályázó tudomásul veszi, hogy szerzői jogdíj a pályázaton résztvevő rajzzal kapcsolatban nem illeti meg.

Pályázó visszavonhatatlanul hozzájárul nevének, az általa látogatott közoktatási intézménynek a pályaművel kapcsolatban történő nyilvánosságra hozatalához.

Pályázó és törvényes képviselője hozzájárulnak a pályázattal kapcsolatosan megadott személyes adataik teljes körű kezeléséhez a pályázatban meghatározott célból, ellenszolgáltatás nélkül.

Adatlap

doc ikon

``A`` típusú pályázati kiírás

Letöltés