! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Dunakeszi háziorvosi tájékoztató a Covid-19 védőoltással kapcsolatosan

KezdőoldalHírekDunakeszi háziorvosi tájékoztató a Covid-19 védőoltással kapcsolatosan
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Egészség
2021-03-05

A dunakeszi háziorvosok az alábbi tájékoztatót juttatták el az önkormányzat részére, hogy tájékoztatni tudjuk a lakosságot az átoltottság valós mértékéről, a beoltás menetéről, a járás és városunk szintjén végzett szervezőmunkáról, amely el fogja Önökhöz juttatni a megfelelő vakcinát. A tájékoztatót változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt lakosok, tisztelt betegeink!
2021. február elején városunkban is megkezdődött a COVID-19 elleni védőoltások beadása a lakosság körében (a szociális és egészségügyi szféra után).
Szeretnénk Önöket tájékoztatni az átoltottság valós mértékéről, a beoltás menetéről, a járás és városunk szintjén végzett szervezőmunkáról, amely el fogja Önhöz juttatni a megfelelő vakcinát.
Március elejére a háziorvosi rendelőkben, illetve a váci Jávorszky Kórházban felállított oltóponton betegeinknek körülbelül 5-7%-át oltottuk be. Ezzel természetesen a járásunkba juttatott valamennyi oltóanyagot, a tervezett időpontokra maradéktalanul beadtuk. Az oltások ezekben a percekben is folyamatosan zajlanak.
A médiából értesülhettek róla, hogy a tömeges vakcináció a küszöbön áll, tárgyalások folynak a gyártókkal, illetve néhány szállítmány már meg is érkezett az országba.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ, az oltóanyagot, a levélben vagy interneten regisztráltak előre szűrt, leválogatott listáival együtt a megyékhez, onnan tovább, a Járási hivatalokba juttatja.
A Járási Hivatal a beteglistákat, és az arra a hétre előirányzott oltóanyagokat a háziorvosokhoz, illetve a váci Jávorszky Ödön Kórházba küldi el.
Február hónap folyamán minden vakcina beadásáról az Ön háziorvosa döntött, akkor is, ha nem személyesen adta be, mert a váci oltópontra is ő szervezte a betegeket a megadott (általában fél órás) időintervallumban.

Néhány szó a „listákról”:

A március elejéig a háziorvosi körzetekbe megérkezett listák még nem tartalmazták az összes oltásra regisztrált beteget! Ezek ütemezésébe sajnos nincs belelátása és beleszólása még a Járási Hivatalnak sem, országos központban dől el. Egy lista egyféle oltóanyaghoz kapcsolódik, és azok nevét tartalmazza, akik elvileg korcsoport és egészségi állapot szerint megkaphatják azt a vakcinát. Mivel még nem léptünk a tömeges oltások szakaszába a listánkon szereplő betegek számához képest (ami több száz) lényegesen kevesebb oltóanyag (néhány tíz) érkezett, így a háziorvosok kor, és az általuk nyilvántartott betegségek fényében tovább szűrték a listákat, és így keresték fel a beoltandó betegeket.
Névlisták folyamatosan érkeznek, ahogy jönnek az újabb vakcinaszállítmányok a járásunkba. Hogy szerepel-e az Ön neve valamelyiken, azt előjegyzett időpontban a körzeti asszisztensnő szívesen megkeresi.