! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Dunakeszi jó irányban halad

KezdőoldalHírekDunakeszi jó irányban halad
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Fejlesztések | Közérdekű
2017-02-23

Dunakeszi jó irányban halad

A 2016-os év beteljesítette a hozzá fűzött ígéreteket – látványos, nagy volumenű beruházások indultak és fejeződtek be, hitelek és városi adósság keletkezése nélkül, köszönhetően a stabil és megfontolt költségvetésnek.

Városunk idén 5,5 milliárdból gazdálkodhat. Ez az összeg az önkormányzat működéséhez szükséges bevételeken és kiadásokon kívül a már korábban jóváhagyott pályázatok önrészét és a középtávú tervezésen alapuló fejlesztési kiadásokat is tartalmazza.

A racionális és előrelátó gazdálkodásnak köszönhetően idén is követhetjük a ciklus elején felállított fejlesztési ütemtervünket, melynek megvalósítására a 2017-es évben több mint egy milliárd forintot fordíthatunk.

Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a sportcélú támogatásokra és fejlesztésekre, hiszen Dunakeszi sportos város, lakossága igényli és megérdemli a legmagasabb szintű szolgáltatásokat, mind a verseny-, mind a szabadidősport területén. Erre a célra idén 497,3 millió forintot szán az Önkormányzat .

Természetesen nem leszünk híján kulturális és közművelődési programoknak sem, az idei évben is megrendezésre kerül több népszerű program, mint például a Dunakeszi Feszt, a Jazz Fesztivál, vagy a Szent Mihály napok.

Kiemelt figyelmet fordítunk arra is, hogy helyi egyesületeink, klubjaink, egyházaink, közoktatási és közművelődési alapítványaink számára problémamentes legyen a működés. Ugyan ez nem tartozik az önkormányzatok kötelező feladati közé, mi mégis biztosítunk számukra támogatást, az általuk benyújtott igények alapján, mely idén mintegy 66 millió forintot tesz ki.

Az idei évtől az iskolák működtetése már nem önkormányzati feladat, felügyeletük a Dunakeszi Tankerületi Központ hatáskörébe tartozik. Önkormányzatunk azonban úgy döntött, hogy továbbra is szeretné támogatni a helyi oktatást, segítő kezet nyújtva pedagógusainknak, gyermekeinknek.

Bízunk benne, hogy a 2017-es évet is megelégedéssel summázhatjuk majd, de addig is tartsanak velünk, kövessék figyelemmel munkánkat a közösségi oldalakon, weboldalunkon, a helyi sajtóban!