! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Dunakesziről is érkezik ajánlás Regionális Prima díjra

KezdőoldalHírekDunakesziről is érkezik ajánlás Regionális Prima díjra
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű
2021-10-28

Regionális Prima díjakra tesz javaslatokat Dunakeszi Város Képviselő-testülete.

Megkeresés érkezett a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezetétől Dunakeszi Város Önkormányzatához, hogy jelöljenek arra érdemes személyeket a Regionális Prima Díj különböző kategóriáiban.

Dunakeszi Város Képviselő-testületének 2021. évi X. testületi ülésén a felterjesztett javaslatokat nagy többséggel a testület elfogadta.

Magyar színház és filmművészet kategóriában a Magyar Arany Érdemkereszttel is kitüntetett Kaszás Géza színművészt, magyar irodalom kategóriában Szentesi-Zöldi Lászlót jelöltük, aki a jobboldali sajtóban kiemelkedő szerkesztő, riporter és újságíró.

A magyar zeneművészet kategóriában a több mint 35 éves múltra visszatekintő Dunakeszi Szimfonikus Zenekart javasolja a képviselő-testület.

A magyar képzőművészet területéről Lengyel István szobrászt javasoljuk, aki többek között a Kegyeleti parkban található Gólya emlékművet is készítette.

Dunakeszi hírnevét öregbíti a Puskás Tivadar-díjjal is kitüntetett informatikus, Oláh István, akit a testület a magyar tudomány kategóriában indít.

A magyar oktatás és köznevelés témakörben Eich Lászlót ajánljuk, mint volt tankerületi igazgató, és Dunakeszin olyan jelentős személy, aki az oktatás megreformálásában és az iskolák bővítésében, illetve építésében is fontos szerepet játszott.

Magyar építészet és építőművészet kategóriában Kiss Balázs építészt indítjuk, akinek a nevéhez fűződik városunkban a Szent István Általános Iskola, a Dunakeszi Nyíltvízi Edzőközpont, a Kormányablak és a Járási Hivatal, a Magyarság Sporttelep sportcsarnoka és a tervezett két új gimnázium, valamint a Művészetek Háza.

Magyar sajtó kategóriában Vetési Imrét, a Dunakeszi Polgár és a Dunakanyar Régió főszerkesztőjét jelöltük.

Munkájukhoz, életpályájukhoz ezúton is gratulálunk!