! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Egészségügyi alapellátás fejlesztése Dunakeszin

KezdőoldalHírekEgészségügyi alapellátás fejlesztése Dunakeszin
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Egészség | Közérdekű | Pályázatok | Széchenyi Terv Plusz
2024-01-12

Dunakeszi Város Önkormányzat TOP_PLUSZ pályázat segítségével újabb egészségházat épít a Fő úton, a régi pszichiátria épületének átalakításával és bővítésével. Az épületben állandó rendelőt kap a IV. számú gyermekorvosi, az V. számú fogorvosi körzet, valamint az I., a X. és a XII. védőnői körzet.

A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. 2022.05.16-én sikeres pályázatot nyújtott be az TOP_PLUSZ-3.3.2-21 – Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése c. pályázati felhívásra. A projekt a Széchenyi Terv Plusz Program keretein belül kerül megvalósításra, 400 millió Ft vissza nem térítendő támogatás segítségével az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban. A projekt alapvető célja, hogy az egészségügyi alapellátási rendszer infrastruktúrájának fejlesztése révén hozzájáruljon a szolgáltatások területi és minőségbéli kiegyenlítődéséhez.

A projekt főbb adatai

Kedvezményezett neve:                    Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft.

Fejlesztés tárgya:                               Egészségügyi alapellátás fejlesztése Dunakeszin

A szerződött támogatás összege:    400 000 000 Ft

A projekt azonosítószáma:              TOP_PLUSZ-3.3.2-21-PT1-2022-00032

Projekt tervezett befejezési dátuma:  2024.12.01.

A projekt tartalmának bemutatása

A fejlesztéssel érintett épület a Fő út – Cserkész utca kereszteződésél, természetben a 2120 Dunakeszi, Fő út 141. cím alatt. A felújítandó épület egy Fő út felőli és egy belső udvari épületszárnyból áll, melyek hagyományos épülettechnológiával épültek. Az épületegyüttes műszaki állapota alapján jelentős felújításra szorul. A felújítás eredményeként az épületben az egészségügyi ellátó funkció nem szűnik meg, csak megváltozik. A korábban pszichiátriai betegeket gondozó intézményben a felújítást követően gyermekorvosi és védőnői szolgáltat, valamint felnőtt fogászat kap helyet.

A projekt keretében homlokzati hőszigetelés, padlás – és pincefödém szigetelés, nyílászáró csere, fűtéskorszerűsítés, napelemes rendszer és hőszivattyú kiépítése, bővítés, belső átalakítás és akadálymentesítés tervezett. Az épület átalakításának eredményeképpen a földszinten gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat, az emeleten felnőtt fogászat kerül kialakításra váróval, vizesblokkal, központosított öltöző a személyzetnek valamint a védőnői szolgálathoz tartozó konzultációs szoba. A műszaki tartalom eredményeképpen a felújított ingatlan jobb energetikai paraméterekkel fog rendelkezni, mely jelentős csökkenést jelent az üzemeltetési költségek és a környezeti terhelés tekintetében.