! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Egyre zöldül Dunakeszi- megkezdődtek a faültetések

KezdőoldalHírekEgyre zöldül Dunakeszi- megkezdődtek a faültetések
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Zöld Dunakeszi
2020-12-14

December 11-én, pénteken Tóth Eszter Dunakeszi főkertésze és csapata megkezdték a lakosság által igényelt facsemeték kiültetését.

290 db földlabdás fa érkezett a múlt hét végén, ez azonban csak az első szállítmány, hisz eddig összesen 169 lakos/társasház igényelt facsemetét, közel 600 db fát, és 570 db cserjét – árulta el megkeresésünkre Tóth Eszter.

A szakember hozzátette, az igénylőket telefonon értesítik és előzetes egyeztetés után az általuk kijelölt helyen kezdik meg a fák kiültetését.

Kiássuk az ültetőgödröt, talajt cserélünk, gyökeresedés segítünk, metszünk, karózunk, kötözünk, tányért képzünk, locsolunk! Kérem segítsék a munkánkat azzal, hogy egy kicsi karóval kijelölik a helyet, ahová szeretnék a fát!

– tette hozzá a főkertész, aki azt is elárulta, a fák ültetéséhez szükséges vizet és talajkeveréket is az önkormányzat biztosítja.
A fák nyugalomban vannak, lombfakadásig biztonsággal ültethetőek, akár enyhébb fagy esetén is. Még két kamionnyi fát várnak, az ültetések folyamatosan zajlanak.