! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Együttműködési megállapodást kötött Dunakeszi Város Önkormányzata és a ZöldEb – Kutyás Érdekvédelmi Egyesület

KezdőoldalHírekEgyüttműködési megállapodást kötött Dunakeszi Város Önkormányzata és a ZöldEb – Kutyás Érdekvédelmi Egyesület
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Zöld Dunakeszi
2021-01-28

A ZöldEb – Kutyás Érdekvédelmi Egyesület számos gazdit segített a 2020-as évben, Dunakeszin. Miután márciusban elindították az országos szerveződést a COVID miatt bajba került gazdik számára, ez Dunakeszire is kiterjedt.

Tavasszal a karanténba került kutyatartók mellett igyekeztek azon időseknek is segíteni az állatok sétáltatásában, akik nem szívesen mozdultak ki otthonról a vírusra való tekintettel. Augusztustól olyan nagymértékben nőtt meg a karanténba került gazdik száma, hogy jelenleg leginkább csak nekik tudnak segíteni. Dunakeszin 32 önkéntesük van már, 17 gazdinak segítenek.

Az egyesület célkitűzése egy közösség, ahol megismerheti mindenki a kutyatartók jogait, felhívja a figyelmet a felelős állattartás kötelezettségeire is. Megteremti a kapcsolattartást minden olyan társadalmi és civil szervezettel, amely tevékenysége a kutyázáshoz bármilyen módon kapcsolódik, illetve csatornát hoz létre minden olyan hivatalos szervvel, amelyek tervezői, döntéshozói és végrehajtói jogkörben vannak a kutyázást érintő bármely kérdésben.

A fenti célkitűzések és feladatok elvégzésének érdekében Dunakeszi Város Önkormányzata és a ZöldEb – Kutyás Érdekvédelmi Egyesület együttműködési megállapodást kötött a 2021-es évre.

Az ZöldEb tagjai égető szükségét érezték egy olyan platform létrehozásának, ahol az ebtartók és a nem kutyatartók békés együttműködésben megteremtik a feltételeit a közös szabad területek használatának.

A kutyasétáltatás mellett más hasznos tevékenységet is elvégeztek városunkban. Márciusban Nyíri Márton alpolgármester úrral közösen megnézték és véleményezték a tervezett új kutyafuttató területét. Felmérték a kutyás strandra kikerülendő nyilvános toalett kapcsán az igényeket és véleményeket.

Részt vettek a szeptemberben megtartott köztisztasági napon, ahol a Duna partot és a kutyás strand területét igyekeztek megtisztítani a szemétől kis csapatunkkal. Októberben elindították a Dunakeszire tervezett kisállattemető kapcsán a kutyások véleményét felmérő kérdőívet.

Az idei évet eseménydúsabbra tervezik Dunakeszin, több olyan személyes találkozásokra lehetőséget adó rendezvényekkel készülnek, ahol a felelős állattartást is népszerűsíthetik.