! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Elhunyt Bogyó László, a Dunakeszi Tenisz klub elnöke

KezdőoldalHírekElhunyt Bogyó László, a Dunakeszi Tenisz klub elnöke
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű
2020-12-02

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 68 éves korában elhunyt Bogyó László, a Dunakeszi Tenisz klub alapítója, Dunakeszi Sportéletének kiemelkedő alakja.

Sajnálattal tudatjuk, hogy pár nappal 69. születésnapja előtt elhunyt Bogyó László, a Dunakeszi Tenisz klub alapítója, Dunakeszi Sportéletének kiemelkedő alakja, a Magyar Tenisz Szövetség egykori elnökségi tagja, a Pest Megyei Tenisz Szövetség elnöke. Bogyó Lászlót az elmúlt hetekben súlyos betegség miatt kórházban kezelték, onnan már nem tért haza otthonába.

Bogyó László sokat tett Dunakeszi sportéletéért, klubja a társasági tenisz mellett nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás nevelésre. Ma már több mint 100 gyermek teniszezik az egyesület színeiben, közülük többen korosztályos válogatottak is. A fiatal tenisz palántákat féltő gondoskodással és atyai szeretettel oktatta a tenisz rejtelmeire. Munkásságával, kitartásával vált országos hírűvé a helyi teniszklub.

Bogyó László kivette a részét a Dunakeszi Sportmodell kialakításából is, az ő felügyelete alatt jutott el az általános iskolákba a sportág. Ő vezette a Dunakeszi Vasutas Sportegyesületet azokban az években, amikor a labdarúgó csapat az egyesület történetében a legmagasabb szinten játszott.

Felújíttatta és felvirágoztatta a Vasutas Sporttelep 1970-es és ’80-as években épített teniszpályáit. Több nemzetközi tenisz verseny megszervezése is a nevéhez fűződik.

A városi sportéletért végzett fáradságos munkája miatt 2014-ben Dunakeszi Városi Sport Díjjal kitüntetett edzőt a város saját halottjának tekinti. Nevét a Dunakeszi Városi Tenisz klub is viselni fogja.