! BETA VERZIÓ
Weboldalunk jelenleg BETA verzióban fut. Kérjük, segítsen a tesztelésben és ha hibát tapasztal küldje el nekünk.

Esővízgyűjtő tartályokkal bővülhet a Zöld Dunakeszi Program

KezdőoldalHírekEsővízgyűjtő tartályokkal bővülhet a Zöld Dunakeszi Program
Vissza a listához További cikkek a kategóriában
Közérdekű | Pályázatok | Zöld Dunakeszi
2023-10-04

Dunakeszi Város Önkormányzata újabb környezetvédelmi  kezdeményezést indít útjára a Zöld Dunakeszi Program részeként: lakossági igény esetén elindítja az esővízgyűjtő tartályok támogatását a városban.

Nyíri Márton környezetvédelemért felelős alpolgármester elmondta, hogy a szélsőségesen aszályos és a zivataros időjárás váltakozása egyaránt kedvezőtlen a növények számára. A probléma enyhítésére megoldást jelent a lehullott csapadék gyűjtése, amelyet felhasználhatunk kertünk öntözésére. Ehhez legalkalmasabb egy esővízgyűjtő tartály telepítése, amely egy igazán zöld megoldás.

Szabó József képviselő ötlete volt, hogy indítsunk el egy próba programot. Nála a legjobb kezekben van a feladat. Kidolgozta a részleteket, megszervezte az igénylés és a szállítás menetét, most már a lakosságon van a sor – mondta az alpolgármester.

Szabó József, a 3. sz. körzet önkormányzati képviselője a körzetében tapasztaltakból  kiindulva vetette fel az ötletet Dióssi Csaba polgármesternek, aki a támogatja a kezdeményezést. Ha pedig a körzetben sikeres lesz az akció, Nyíri Márton alpolgármester szeretné a programot az egész városra kiterjeszteni.

Az önkormányzat a házhozszállításban is segít

Szabó József képviselő elmondta, a tartályok mérete miatt a legnagyobb problémát az jelentheti, hogy kevesen tudják megoldani a házhozszállítást. Ebben is segítséget nyújt az önkormányzat. Emellett, ha megfelelő számú igény érkezik, akkor a város nyomott áron tudja ezeket beszerezni.

Sőt, Dióssi Csaba polgármester úrral egyeztetve az önkormányzat támogatás formájában is részt vállal a költségekben (15.000 forint), így valóban egy nagyon kedvezményes összegért tudnak a lakosok hozzájutni ezekhez a szetthez. Ugyanis egy dolog a tartály, de mi az ehhez szükséges csapot és egyéb alkatrészeket is biztosítjuk – részletezte Szabó József képviselő.

Mit tudnak ezek a tartályok?

Tartós, időjárásálló műanyagból készülnek, talapzatuk a súly hordozásán túl lehetővé teszi, hogy a tartály csapja alá tudjunk helyezni egy vödröt vagy locsolókannát. A csap segítségével kinyerhetjük a vizet a tartályból. A víz tisztán tarthatóságát, az algamentességet, és a szúnyoglárvák megtelepedésének megakadályozását, a levegőtől és fénytől való elzárását pedig egy tető biztosítja.

A program keretében 3 féle tartályra lehet jelentkezni. Ezek tartalmazzák a tartályt, az ereszcsatorna vízgyűjtőszettjét és a hozzátartozó csapot is. A csomagárak az alábbiak:

  1. Maze 240 l: önkormányzati kedvezménnyel 17.167Ft
  2. Raincan 210 l: önkormányzati kedvezménnyel 10.818Ft
  3. AquaCan Baby 210 l: önkormányzati kedvezménnyel 25.791Ft

Az igénylés menete

A program megfelelő számú lakossági igény esetén indul el. Amennyiben 3. sz. körzetből bárki szeretne ilyen tartályt, e-mailben (joszabo61@gmail.com) jelentkezzen a képviselőnél. A jelentkezés elkötelezettséggel még nem jár. A jelentkezésnél szükséges megadni nevet, címet, telefonszámot és e-mail címét, hogy a további információkról értesítést kapjon az igénylő.

A környezettudatosság, a felelős vízgazdálkodás mindnyájunk közös ügye, tegyünk érte!

Dokumentumok

doc ikon

Pályázati kiírás

Letöltés
docx ikon

Pályázati adatlap

Letöltés